Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) İstanbul’da uzun süredir beklenen kar yağışlarının başlayacağı zamanı açıkladı.
AKOM, İstanbul’un bu hafta sonu itibarıyla Balkanlardan gelecek olan soğuk havayla birlikte yağışların başlayacağını aktardı. MGM ise dün yaptığı sosyal medya paylaşımıyla İstanbul için uzun süredir beklenen kar yağışlarının Pazartesi itibarıyla başlayacağını duyurdu.
MGM tarafından sağanak yağış uyarısı yapılırken, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde olsa da İstanbul, Balıkesir’in batısı, Antalya’nın doğusu, Osmaniye çevresi, Hatay’ın batı kesimleri, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Sivas ilçelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor. Marmara bölgesinde ve Kuzey Ege bölgesinin iç kesimlerinde ise şiddetli rüzgar uyarısı yapıldı.
Balkan soğukları geliyor!
İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM tarafından yayımlanan verilere göre, İstanbul başta olmak üzere tüm Marmara’da Balkanlardan gelecek olan soğuk ve yağışlı hava bekleniyor. Cumartesi günü öğle saatleri itibarıyla rüzgarın kuzey yönden kuvvetlenmesi ve 8-10 derecelik sıcaklık düşüşüyle birlikte sağanak yağışların geleceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü ise öğle saatleri itibarıyla Pazar sabahına kadar devam edecek yağmurun yerini kar yağışının alması bekleniyor.