AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak gibi kar yağacak

AKOM, kentte ani kar sağanaklarının beklendiğini açıklayarak tüm vatandaşları tedbirli olunması konusunda uyardı.

Yayın Tarihi: 29.01.2024 18:41
Güncelleme Tarihi: 29.01.2024 18:41

AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak gibi kar yağacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul’da kar sağanaklarının beklendiğini duyurdu. Bu kapsamda kentte yaşayanlar için bir uyarı yayımlayan AKOM, Salı günü öğle saatlerine kadar çoğunlukla karla karışık yağmur beklendiğini kaydetti. 

Gece boyunca devam eden kar yağışı nedeniyle Silivri ve Çatalca’nın yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2-5 santimetreye kadar yükseldi. Bunun üzerine yağışların bugün de devam edeceği öğrenilirken, aynı zamanda kısa sürede kuvvetlenerek ani kar sağanaklarına neden olabileceği de belirtildi. Dün akşam saatleri itibarıyla başlayan yağmur ve kar sırasında kısa süreli geçişler olabileceği de uyarıya eklendi.

Avrupa Yakası kara teslim oldu! 

Bugün öğle saatlerinde Avrupa Yakası’nın batısındaki Arnavutköy, Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece ilçeleri karlı havaya teslim olurken, Anadolu Yakası’nda da durum farksızdı. Çekmeköy, Şile ve Beykoz’da kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı kaydedildi. Diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ile kısa süreli kar sağanakları beklendiği hava tahminine eklendi. 

Yarın öğle saatlerine kadar sürecek! 

Yarın öğle saatlerine kadar sürmesi beklenen yağışların, karla karışık yağmur şeklinde etkili olacağı vurgulandı. Ancak kısa süreli güçlenerek gök gürültüsü ve şimşek halinde görülebileceği de belirtildi. İBB’nin ise yaşanabilecek olumsuzluklara karşı çeşitli tedbirler aldığı bildiriye eklendi. 

Yazar
EDİTÖR

hayrunisab