Akın’dan Çağış kampüsü içme suyu altyapısına güçlü yatırım
Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ), Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü ile çevresindeki yerleşimlerde uzun süredir devam eden içme suyu sorununu kalıcı olarak çözmek üzere yeni bir iletim hattı inşa ediyor. Proje, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın talimatıyla başlatıldı.
Projenin kapsamı ve hedef kitlesi
218 milyon lira yatırım bedeline sahip olan Balıkesir İli Merkez İçme suyu Arıtma Tesisi - Çağış Kampüsü Arası İçme Suyu İletim Hattı iletim hattı projesi; Balıkesir Üniversitesi, öğrenci yurtları, 500 yatak kapasiteli hastane ile Küçükbostancı, Büyükbostancı, Paşaköy, Atköy ve Varaka Kağıt Fabrikası gibi mahallerin içme suyu ihtiyacını hedefliyor. Çalışmalar tamamlandığında bölgede 30 binden fazla kişi sağlıklı, güvenli ve kesintisiz içme suyuna erişecek.
İlerleme ve teknik detaylar
Toplam 23 bin 989 metre uzunluğundaki iletim hattının şu an itibarıyla 16 bin metresi tamamlandı; proje fiziki gerçekleşme oranı yüzde 66,5 olarak bildirildi. Hat döşemelerinde sağlıklı ve basınca dayanıklı yüksek teknoloji O-PVC borular kullanılıyor.
Ayrıca Bin metreküplük (1.000 m³) İçme Suyu Servis Deposu ile 200 m³ kapasiteli Terfili Toplama Deposunun betonarme imalatlarının yüzde 80’i tamamlandı. Projenin tamamlanmasıyla bölgedeki su arz güvenliği ve hizmet kesintilerinin önlenmesi hedefleniyor.
Yerinde takip ve değerlendirme
Çalışmalar kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ile birlikte Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu alan incelemesi gerçekleştirdi. Projenin yürütülmesini BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk yakından takip ediyor.
Başkan Akın, altyapıya yapılan yatırımların kalıcı çözüm üretmeyi amaçladığını vurgulayarak, önceliğin sağlıklı ve dayanıklı hatlar inşa etmek olduğunu belirtti. Projenin tamamlanmasıyla hem üniversite öğrencileri hem de bölge sakinleri uzun vadeli içme suyu güvenliğine kavuşacak.
AKIN'DAN ÇAĞIŞ KAMPÜSÜ'NÜN İÇME SUYU ALTYAPISINA GÜÇLÜ YATIRIM