Akdeniz'de 33 derece: Alanya plajlarında yoğunluk

Alanya'da hava 33 derece, deniz suyu 30 derece olunca yerli ve yabancı turistler Kleopatra Plajı ve sahil bandına akın etti; tekne turları da tercih edildi.

Yayın Tarihi: 04.08.2026 14:05
Güncelleme Tarihi: 04.08.2026 14:33

Akdeniz'de 33 derece: Alanya plajlarında yoğunluk

Alanya'da yaz sezonunun en yoğun günleri yaşandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde sıcaklıkların yükselmesiyle yerli ve yabancı tatilciler sahillere yöneldi. Ölçümlere göre hava sıcaklığı 33 derece, deniz suyu sıcaklığı ise 30 dereceye ulaştı; nem oranı ise zaman zaman yüzde 65lere çıktı. Yaz sezonunun hareketli günlerinden biri olan bugün, sabah saatlerinden itibaren plajlarda gözle görülür bir doluluk yaşandı.

kleopatra plajı ve sahil bandında görüntüler:

Dünyaca ünlü Kleopatra Plajı başta olmak üzere ilçe genelindeki plajlarda şezlonglar büyük ölçüde doldu. Tatilcilerin bir kısmı denize girerek serinlerken, çok sayıda kişi de altın sarısı kumsalda güneşlendi. Aileler gölgelik alanlarda dinlenmeyi tercih ederken, çocuklar sahilde oyun oynadı ve sahil bandı renkli görüntülere sahne oldu.

tekne turları ve sahil yürüyüşleri ilgi gördü:

Alanya açıklarında düzenlenen tekne turları da sıcak havayla birlikte yoğun ilgi gördü. Gezi teknelerine katılanlar Akdeniz manzarası eşliğinde güneşlenip bölgeyi denizden izledi. Sahil bandında yürüyüş yapanlar ise deniz manzarası eşliğinde vakit geçirip kafe ve yürüyüş yollarını değerlendirdi.

İstanbul'dan gelen Bahri Kurtay, Alanya'yı sevdiğini ve bölgeye ikinci kez geldiğini belirterek Kleopatra Plajı'nı beğendiğini söyledi. Kurtay, nem oranının arttığını ancak rüzgarın bugün hissedilir şekilde rahatlama sağladığını ifade etti.

NYACA ÜNLÜ KLEOPATRA PLAJINDA YOĞUNLUK YAŞANDI

NYACA ÜNLÜ KLEOPATRA PLAJINDA YOĞUNLUK YAŞANDI

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.