Akçakoca’da 22 bin m² kapalı alana sahip yeni devlet hastanesi Nisan ortasında açılıyor
AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Akçakoca ilçesi Kapgirli Mahallesi’nde Sağlık Bakanlığı tarafından inşa edilen yeni devlet hastanesinin yapımının tamamlandığını ve açılışının Nisan ayı ortasında gerçekleştirileceğini açıkladı. Temeli 3 Mart 2024’te atılan proje, kısa sürede hizmete hazır hale getirildi.
Proje, zaman çizelgesi ve bölgesel konum
Şengüloğlu, yatırımın Batı Karadeniz sahil bandında bu ölçek ve donanımda tek sağlık tesisi olduğuna dikkat çekti. Hastanenin açılmasıyla bölgedeki önemli bir boşluğun doldurulacağı ve yerel halkın ileri düzey sağlık hizmetlerine kendi bölgelerinde erişebileceği belirtildi.
Kapasite ve tıbbi donanım
Hastane 22.000 m² kapalı alana sahip olup 100 yatak kapasitesiyle hizmet verecek. Kurum tarafından bildirilen ünitelere göre tesis; 24 poliklinik odası, 6 ünit kapasiteli diş polikliniği, 3 yeşil alan hasta muayene odası, 15 acil servis gözlem alanı, ikinci basamak için 10 yatak kapasiteli yoğun bakım, birinci basamak için 5 yatak kapasiteli yoğun bakım, 3 salonlu ameliyathane, 2 odalı doğumhane, 5 yataklı palyatif ünite, 17 yataklı hemodiyaliz ünitesi ve 20 yatak kapasiteli fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi gibi birimlerle donatıldı.
Tıbbi görüntüleme altyapısında 1 adet bilgisayarlı tomografi, 2 adet yerden çift dedektörlü dijital röntgen, 1 adet mamografi, 1 adet kemik dansitometri ve panoramik ile periapikal diş röntgen cihazları yer alıyor. Ayrıca kapsamlı radyoloji ünitesi, pnömatik tüp taşıma sistemi, 20 süit oda, diyabet birimleri, evde sağlık hizmetleri, konferans salonu ve otopark gibi destek donanımları bulunuyor.
Personel, maliyet ve tedarik
Hastane operasyonu 37 hekim ve 232 sağlık personeli ile planlanıyor. Tüm cihaz, donanım, mefruşat ve iç donanım için KDV hariç 50 milyon TL ödenek taahhüdüyle satın alma işlemleri tamamlandı. Projenin toplam yatırım tutarı ise 1.500.000.000 TL olarak açıklandı.
Bölgesel etki ve hedefler
Şengüloğlu, hastanenin sadece yerel sağlık hizmetlerini güçlendirmekle kalmayacağını, aynı zamanda ilçeyi sağlık turizmi açısından bir marka haline getirme hedefi taşıdığını ifade etti. Yetkili tarafından yapılan açıklamada, hastanenin Batı Karadeniz sahilindeki mevcut kapasite ve teknolojik donanım eksikliğini gidereceği ve bölge halkına ileri düzey sağlık hizmetleri sunacağı vurgulandı.
İhalesi 14 Eylül 2023 tarihinde yapılan ve yapım süreci tamamlanan hastanenin, planlandığı şekilde Nisan ayı içinde tam kapasiteyle hizmet vermeye başlaması bekleniyor. Şengüloğlu, projenin bölgeye hayırlı olmasını diledi: "Bölgemize hayırlı olsun".
AK PARTİ DÜZCE İL BAŞKANI HASAN ŞENGÜLOĞLU, AKÇAKOCA’DA YAPIMI TAMAMLANAN YENİ DEVLET HASTANESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU. ŞENGÜLOĞLU, BATI KARADENİZ’İN SAHİL KESİMİNDE BU ÖLÇEKTE TEK HASTANE OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYAN YATIRIMIN BÖLGE İÇİN BÜYÜK BİR KAZANIM OLDUĞUNU VURGULADI.