DOLAR
42,69 0,01%
EURO
50,22 -0,13%
ALTIN
5.891,61 0,1%
BITCOIN
3.682.821,95 2,7%

Akar'dan Savunma İhracatı ve Terörle Mücadele Vurgusu

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Türkiye'nin savunma ihracatı ve terörle mücadele konularındaki kararlılığını dile getirdi.

Yayın Tarihi: 25.03.2025 13:53
Güncelleme Tarihi: 25.03.2025 13:53

Akar'dan Savunma İhracatı ve Terörle Mücadele Vurgusu

Akar, Savunma İhracatı Üzerine Önemli Açıklamalarda Bulundu

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Türkiye'nin ortak güvenlik sorunlarıyla etkin mücadele edebilmesi için savunma ihracatı ve silah ihracat lisansları üzerindeki tüm kısıtlamaların kaldırılması çağrısında bulundu.

Ortak Dış ve Güvenlik Politika Konferansı'nda Önemli Konular

Akar, Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Ortak Dış ve Güvenlik Politikası (ODGP) ile Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası (OGSP) Parlamentolar Arası Konferansı'na katıldı. Konferansta, Kıbrıslı Rumların, Kıbrıslı Türklere yönelik insan hakları ihlalleri hakkında hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin Kıbrıs'taki garanti anlaşmaları kapsamında güvenliği sağlama kararlılığının altını çizdi.

NATO’nun Önemi ve Terörle Mücadelede Türkiye’nin Rolü

Akar, NATO'nun ortak savunma misyonlarının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. "Terörizm, hibrit tehditler arasında en ciddisi olmaya devam ediyor. Türkiye, bu tehdide karşı koyma operasyonlarında ön saflarda yer almıştır," diye konuştu.


Akar, 2011'den bu yana Türkiye'nin 4 bin 500'den fazla DEAŞ teröristini etkisiz hale getirdiğini ve 11 binden fazla teröristi sınır dışı ettiğini ifade etti. Ayrıca, yüz binlerce yabancı terörist savaşçının bölgeye girişinin engellendiğini belirtti.

Türkiye'nin NATO İçindeki Pozisyonu

Akar, Türkiye'nin NATO içerisinde "güvenliğin bölünmezliği" ilkesine bağlı olduğunu ve NATO'nun caydırıcılık çabalarını desteklediğini vurguladı. Ayrıca, 2025 NATO Yetenek Hedefleri'ni tamamladıklarını ve %2 savunma harcaması hedefine ulaştıklarını belirtti. EUFOR Althea'ya katılımın Türkiye’nin bölgesel istikrar konusundaki güçlü desteğinin bir parçası olduğu ifade edildi.

Akar, Türkiye'nin savunma sektörü ile ileri teknoloji alanındaki işbirliğini derinleştirmek için hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı