
Ömer Çelik'ten Açıklamalar
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Demokratik protesto hakkı ile vandallık ve barbarlığı birbirinden ayırıyoruz. Karşı olduğumuz ve asla müsamaha göstermeyeceğimiz şey vandallık ve barbarlıktır" dedi.
CHP ve İç Sorunlar
Çelik, CHP'nin geçmişinde köklü bir parti olduğunu ifade ederek, özellikle Deniz Baykal'ın milli tutumunu hatırlattı. CHP Genel Başkanı'nın, destek eksikliği hissettiğine dair ifadelerini ise eleştirdi.
Özel'in parti içindeki sorunları yönetebilmek için İstanbul'un başsavcısını hedef almasını değerlendiren Çelik, "Yargı kararlarını medeni bir üslupla eleştirmek elbet haktır. Fakat doğrudan şahıs hedef alarak yapılan hakaret tarzı eleştiriler, yönetim açısından yetersizliğin işareti" dedi.
Üniversitelerdeki Gerginlik
Üniversiteler arasındaki çatışmalara da değinen Çelik, "Karşıt düşüncedeki öğrencilerin birbirine saldırması en çok üzücü. Hangi inanç veya görüşten olursa olsun, hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti'dir" diyerek birlik mesajı verdi.
Demokratik Hakların Kullanılması
Ömer Çelik, herkesin Anayasa'ya uygun şekilde demokratik haklarını kullanması gerektiğini vurguladı. Özgür Özel'in yaptığı sokak çağrısının sonuçlarının kontrol edilemeyeceğini belirterek, bu tür eylemlerin tehlikelerine dikkat çekti.
Terörle Mücadele ve Barış Süreci
Çelik, Türkiye'nin terörsüz bir geleceği için güçlü bir iradenin devam ettiğini kaydetti. "Esas olan terör örgütünün silah bırakmasıdır. Bu konuda kararlılığımız sürecek" ifadelerini kullandı. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.