AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD yönetiminin Gazze ile ilgili yaptığı açıklamalara yönelik sert eleştirilerde bulundu. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD yönetimi tarafından dile getirilen 'Filistinlilerin Gazze'yi terk etmesi' yönündeki yaklaşımın bir çözüm önerisi değil, sürgün, tehcir ve etnik temizlik teşkil ettiğini belirtti.
Çelik, bu durumun Filistin halkının öz vatanını gasbetme girişimi olduğunu ifade ederek, bunun en temel insan hakları ile uluslararası hukuka aykırı olduğunun altını çizdi. Olayın meşruiyet taşımadığını vurgulayan Çelik, bu yaklaşımın soykırım siyasetini teşvik ettiğini söyledi.
Ayrıca, Çelik, "Filistin halkının öz vatanında yaşama hakkını en güçlü şekilde savunuyoruz. Gazze halkının iradesine dönük her türlü dayatmanın karşısındayız" dedi. Yegane çözümün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her platformda savunduğu gibi, 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin Devletinin kurulması olduğunu belirtti.
Çelik, Gazze'nin Filistin Devleti'nin öz toprağı olduğunu yineleyerek, "Bir kere daha ifade ediyoruz; Gazze, Filistinlilerindir" şeklinde konuştu.