
AK Parti'li Abdürrahim Dusak'tan Tehditkar Açıklama
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdürrahim Dusak, bir dergide Hazreti Muhammed'in karikatür çiziminin yayımlanmasına tepki gösterdi. TBMM'de düzenlediği basın toplantısında bu durumu 'dini değerlere yöneltilmiş bir nefret suçu, planlı bir provokasyon ve toplumsal barışı hedef alan ahlaksız bir teşebbüs' olarak nitelendirdi.
Dini Hassasiyetlere Saygı Çağrısı
Dusak, bu tür 'pervasızlıkların' hafife alınamayacağını belirtti. Şunları ifade etti: 'Bu alçak yayın, ifade özgürlüğüyle ya da sanatın evrensel diliyle açıklanamaz. Hiçbir özgürlük, bir başkasının kutsalına hakaret etme hakkını vermez.'
Toplumsal Barış Vurgusu
Dusak, söz konusu yayının sosyal barışı hedef aldığını ve halkı 'kin ve nefrete sevk etmeye' yönelik bir içerik taşıdığını vurguladı. Tüm basın mensuplarını ve kültür sanat camiasını bu konuda toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmeye davet etti.
Saygısızlığa Karşı Durma İhtiyacı
Dusak, 'Peygamber Efendimize karşı gerçekleştirilen bu çirkin eylemlere asla taviz vermeyeceğiz' diyerek, din, değer ve kutsallara yönelik saldırılara sessiz kalmayacaklarını belirtti. 'Bu çirkinliği meşrulaştırmaya çalışan hiçbir anlayışa müsaade etmeyeceğiz' ifadeleriyle tepkisini yineledi.