DOLAR
42,54 0%
EURO
49,57 0%
ALTIN
5.755 0%
BITCOIN
3.842.726,89 0%

AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş: Konak Belediyesi'nin mali yapısı sürdürülemez durumda

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesi'nin mali yapısının sürdürülemez olduğunu, borcun 300 milyon TL'den 2 milyar TL'yi aştığını ve personel giderinin %67'ye ulaştığını belirtti.

Yayın Tarihi: 06.11.2025 11:24
Güncelleme Tarihi: 06.11.2025 11:24

AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş: Konak Belediyesi'nin mali yapısı sürdürülemez durumda

AK Parti Konak İlçe Başkanı Başdaş'tan Konak Belediyesi'ne ilişkin mali ve idari eleştiriler

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediyesine düzenlenen operasyonda yaşanan gözaltılar ve belediyenin mali durumu hakkında açıklama yaptı. Başdaş, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu ve ekibini birçok kez uyardıklarını, bu uyarıların dikkate alınmadığını ifade etti ve yönetim anlayışını eleştirdi.

Mali tablo: Borç, bütçe ve personel giderleri

Başdaş, belediyenin mali durumuna ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı: 300 milyon TL olarak belirtilen borcun 2 milyar TL'yi geçtiğini, 2026 yılı bütçesinin genel giderlerin ancak yüzde 80'ini karşılayabileceğini söyledi. Ayrıca personel giderinin belediye bütçesinde yüzde 67'ye ulaştığını belirterek bu oranın sürdürülemez olduğunu vurguladı. Başdaş, maaş ödemeleri konusunda sıkıntılar yaşanabileceğini ve 2026 boyunca işçi eylemlerinin artabileceği uyarısında bulundu.

Yönetim değişiklikleri ve idari eleştiriler

Başdaş, belediye yönetiminde sık sık gerçekleştirilen değişiklikleri eleştirerek, 8 müdür ve 8 başkan yardımcısı değişikliğinin sorumluluğun dağıtılmaya çalışıldığını gösterdiğini söyledi. Bu sıklıkla yapılan atamalar ve görev değişikliklerinin kamu kaynaklarının kullanımı ve yönetim şeffaflığı açısından soru işaretleri doğurduğunu belirtti.

Esnaf, hizmetler ve tarifeler

Başdaş, kötü yönetimin yükünün özellikle esnafa yüklendiğini kaydetti. Her üç-dört ayda bir yapılan tarifelere yönelik zamların yüzde 1000 ile yüzde 1600 arasında artışlara ulaştığını ve dükkan sahiplerinin ruhsat alamama şikâyetlerinin sürdüğünü ifade etti. Müdürlerin görev belirsizliği nedeniyle esnafın işlerinin aksadığına dikkat çekti ve bunun hizmet üretimini de zayıflattığını söyledi.

Yol haritası: Sahaya iniş ve halkla iletişim

Başdaş, halkın Konak Belediyesinden umudunu kestiğini belirterek AK Parti olarak sahaya inip durumu vatandaşa anlatacaklarını açıkladı. Yönetimin hatalarını ve mali tablodaki sorunları kamuoyuna taşımayı, belediye hizmetlerinin iyileştirilmesi için çalışmayı hedeflediklerini söyledi. Başdaş, Konak'taki yönetim zaafının 50 ilden büyük bir ilçede kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Öne çıkan tespitler: Personel giderleri yüzde 67'ye ulaşmış durumda; borç 300 milyon TL'den 2 milyar TL'nin üzerine çıkmış; 2026 bütçesi genel giderlerin ancak yüzde 80'ini karşılayabilir; sık yönetim değişiklikleri ve esnaf şikâyetleri öne çıkıyor.

AK PARTİ KONAK İLÇE BAŞKANI MEHMET SAİT BAŞDAŞ

AK PARTİ KONAK İLÇE BAŞKANI MEHMET SAİT BAŞDAŞ

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı