AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu Isparta temaslarını tamamladı
Vali, belediye, dernekler ve atölye ziyaretleriyle kent gündemi değerlendirildi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, Isparta'da gerçekleştirilen bir dizi ziyaretle kentte yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı ve sivil toplumla bir araya geldi.
Zorlu, programı kapsamında ilk olarak Isparta Valisi Abdullah Erin'i ziyaret etti. Ardından Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'i makamında ziyaret ederek belediyenin yürüttüğü projeler ve yerel öncelikler hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Vatan Mahallesi'nde bulunan Isparta Yörük Türkmen Derneği üyeleriyle bir araya gelen Zorlu, burada Yörük ve Türkmen kültürünün simgesi olan geleneksel omuz örtüsünü hediye aldı ve dernek üyeleriyle bir süre sohbet etti.
Zorlu, daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi'nde şehit yakınları ve gazilerle buluştu. Burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle TBMM'de kurulan Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'na değindi.
Konuşmasından: "Komisyon terör örgütünün kendisini lağvetme kararının, silah bırakma iradesinin tüm unsurlarıyla hayata geçirilmesini sağlayacak hukuki ve teknik düzenlemeleri yapmakla ve bunların tavsiye kararlarını Meclise iletmekle sorumludur." Zorlu, ayrıca kamuoyunda zaman zaman yer alan iddiaların kendilerinin asıl gündemi olmadığını belirterek "Omuzlarımızda sizlerin sorumluluğu var." ifadelerini kullandı.
Programın sonraki bölümünde Zorlu, Isparta Belediyesi Misparta Koku Atölyesi'ni ziyaret etti. Atölyede gül, lavanta ve lotus gibi çiçeklerin özlerinden üretilen doğal kokular hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Ziyaret kapsamında Zorlu, AK Parti Isparta İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Gündüz'ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiye katılarak AK Parti'nin çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi ve yerel temsilcilerle istişarelerde bulundu.
Bu temaslar, merkezi-dış ilişkiler düzeyindeki sorumluluklarla birlikte yerel aktörlerle doğrudan iletişimin sürdürüldüğünü gösterdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu Isparta'da (solda), Vali Abdullah Erin'i (sağda) ziyaret etti.