DOLAR
42,82 -0,02%
EURO
50,66 -0,64%
ALTIN
6.181,12 -1,27%
BITCOIN
3.762.386,82 0,58%

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken: 'Amacımız belli, çalışacağız, başaracağız'

Öğütken, Karabük'te hedeflerinin çalışmak ve başarmak olduğunu belirterek ekonomi, güvenlik ve seçim süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 22.09.2025 14:59
Güncelleme Tarihi: 22.09.2025 15:07

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken: 'Amacımız belli, çalışacağız, başaracağız'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken: 'Amacımız belli, çalışacağız, başaracağız'

Karabük'te "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" kapsamında açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, AK Parti Karabük İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında partinin hedef ve çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öğütken, 24 yıldır süren yürüyüşlerinde her gün daha iyi işler yaparak ilerlediklerini ifade etti.

Öğütken, toplantıda partisinin yaklaşımını özetleyerek, "Amacımız belli, çalışacağız, başaracağız. Bugüne kadar nasıl çalıştık, nasıl başardıysak, bundan sonra da aynı şekilde çalışıp başaracağız" dedi. Ayrıca, "Bu kadrolarla başaracağız, sokağa çıkacağız, vatandaşın derdini dinleyeceğiz ve vatandaşımızın derdini çözüme kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.

Partinin yürüttüğü "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları"na dair bilgi veren Öğütken, bu buluşmaların 81 ilde gerçekleştirildiğini ve buluşmaların finalinin 26 Eylül'de İstanbul'da düzenlenecek bir organizasyonla yapılacağını söyledi.

Öğütken, gençleri ve vatandaşları bilgilendirme kapsamında "Mavi Vatan" ve "Çelik Kubbe" ile ilgili yapılan çalışmaların ele alındığını aktardı.

Ekonomiyle ilgili değerlendirmesinde Öğütken, son dönemde enflasyonda kaydedilen gerilemeyi vurgulayarak, "Geçen seneyle bu yıl arasında yüzde 35'lik enflasyonda düşüş yaptık. Bu önemli bir çalışma. Hedefimiz, tek hanelere indirmek" dedi. Ayrıca ülkenin deprem afetlerinden etkilendiğini hatırlatarak 11 il'de yaşanan büyük hasarın giderilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Terörle mücadeleye ilişkin açıklamasında Öğütken, "Terörsüz Türkiye" sürecine dikkat çekerek geriye dönüp bakıldığında terörle mücadele için 2 trilyon dolar'ın harcandığını söyledi ve bu kaynakların farklı alanlara yönlendirilebilseydi ekonomik sıkıntıların azalabileceğini ileri sürdü. Bu kapsamda Meclis çalışmaları ve komisyonların kurulduğunu ifade etti.

Öğütken, muhalefeti eleştirirken verilen sözlerin tutulmadığını, iç çekişmelerin ve suçlamaların sürdüğünü belirtti. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun görevden uzaklaştırılmasının ardından yaşanan süreçle ilgili değerlendirmesinde ise, AK Parti'ye yönelik oyunlarda oyların sayılmaması gibi sorunlar yaşandığını, ilk seçimde 19 oyla AK Parti adayının kazanmasına rağmen sonrasında iptal edildiğini ve bunun hukuki süreç gerektirdiğini söyledi. "Adil ve adaletli bir seçim olmadığına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Toplantıya AK Parti MKYK Üyesi Fatih Şahin, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt ile partililer katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken (ortada), AK Parti Karabük İl Başkanlığında...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken (ortada), AK Parti Karabük İl Başkanlığında düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" kapsamındaki basın toplantısında konuşma yaptı. Toplantıya, AK Parti MKYK Üyesi Fatih Şahin (sağda), AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt (solda) ile partililer katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken (ortada), AK Parti Karabük İl Başkanlığında...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı