İbiş, Gençlik Buluşmasında Erdoğan'a Destek Vurgusu Yaptı
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş, Adana Müze Kompleksi'nde düzenlenen "Gençlik Buluşması" etkinliğinde gençlerle bir araya geldi. İbiş, gençlerin 2017 ve 2023'teki tercihinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtirken, 2028 ve 2029'daki seçimlerde de aynı desteğin süreceğine dair inancını ifade etti.
Gençlerin Siyasetteki Rolü Değişti
Programda konuşan İbiş, AK Parti Gençlik Kolları'nın 1 milyondan fazla üyesiyle Türkiye genelinde teşkilatlandığını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere yönelik bakış açısını değiştirdiğini vurguladı. Önceden gençlerin siyasette sadece yardımcı konumda olduğunu belirten İbiş, Erdoğan'ın liderliğinde bu durumun değiştiğini ifade etti.
Seçilme Yaşı ve Siyasi Yasaklar
İbiş, AK Parti iktidarı döneminde seçilme yaşının önce 30'dan 25'e, sonra da 18'e indirildiğini hatırlatarak, gençlerin siyasetteki sınırlamalarının kaldırıldığını dile getirdi. Bu sayede gençlerin siyasi haklara sahip olduğunu belirtti.
Diğer Parti Eleştirileri
İbiş, diğer siyasi partilerin gençlerin seçilmesi konusundaki itirazlarını eleştirerek, CHP'li gençlerin 18 yaşındaki adaylıklarına ilişkin olumsuz açıklamalarda bulunduklarını dile getirdi. Ancak Erdoğan'ın gençlere destek vermesinin değer taşıdığını söyledi.
İmamoğlu'nun Adaylık Çalışmaları
İbiş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylık çabalarını eleştirerek, mevcut siyasi iradenin hiçe sayıldığını ve bu durumu 2023 seçimlerinde yanıtladıklarını ifade etti.
AK Parti İl Başkanı Dağlı'dan Mesaj
AK Parti İl Başkanı Tamer Dağlı da konuşmasında, gelecek nesillere daha iyi bir ülke bırakmayı amaçladıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğini övdü. Program, soru cevap bölümüyle sona erdi.
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Adana Müze Kompleksi'nde "Gençlik Buluşması" programı düzenlendi. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş (sağ 2), programda konuşma yaptı.
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Adana Müze Kompleksi'nde "Gençlik Buluşması" programı düzenlendi. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş (sağ 2), programda konuşma yaptı.