Aileyle birlikte gelen 16 yaşındaki genç Hazar Gölü'nde hayatını kaybetti
Elazığ'ın Sivrice ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, ailesiyle birlikte bölgeye gelen 16 yaşındaki Mehmet Ali Ateş yüzmek için Hazar Gölü'ne girdi. Bir süre sonra gözden kaybolan Ateş için çevredekiler durumu yetkililere bildirdi.
Arama kurtarma çalışmaları:
İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE ve Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Su Altı Grup Amirliği dalgıç polisleri sevk edildi. Ekiplerin gölde yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonucunda Mehmet Ali Ateş'in cansız bedeni sudan çıkarıldı.
Adli süreç ve otopsi:
Olay yerinde inceleme yapan cumhuriyet başsavcısının çalışmasının ardından, cenaze otopsi yapılmak üzere Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.
Yaşanan olay ailesi ve bölge halkında üzüntüye neden olurken, yetkililer gölde yüzme ve serinleme esnasında dikkatli olunması uyarısında bulundu.
ELAZIĞ’DA YÜZMEK İÇİN HAZAR GÖLÜ’NE GİREN 16 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN CANSIZ BEDENİ EKİPLER TARAFINDAN SUYUN İÇERİSİNDEN ÇIKARTILDI