Ailem Güvende operasyonunda 26 gözaltı: 12 ilde 54 noktada arama

İstanbul merkezli Ailem Güvende operasyonunda 12 ilde 54 adrese eş zamanlı baskın yapıldı; 26 şüpheli gözaltına alındı, kaçak malzeme ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 13.09.2026 10:08
Güncelleme Tarihi: 13.09.2026 10:21

Ailem Güvende operasyonunda 26 gözaltı: 12 ilde 54 noktada arama

operasyonun kapsamı:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen Ailem Güvende operasyonu kapsamında İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü KOM ve Siber Şube Müdürlükleri görev aldı. Başsavcılığın talimatıyla yürütülen teknik ve fiziki takipler, tanık ifadeleri ve gelen ihbarlar doğrultusunda 12 ilde eş zamanlı işlemler gerçekleştirildi.

Soruşturma kapsamında toplam 38 şüpheli ve 38 adrese yönelik çalışmalar yapıldı; İstanbul merkezli yürütülen operasyonda arama, yakalama ve el koyma işlemleri İstanbul, Ankara, Ordu, İzmir, Elazığ, Çanakkale, Balıkesir, Aydın, Kırşehir, Iğdır, Antalya ve Hatay illerinde uygulandı. Ayrıca İstanbul’da faaliyet gösteren 10 işletme ve 6 dernek olmak üzere toplam 54 iş yeri, ev ve dernek incelendi.

ele geçirilen materyaller:

Operasyonlarda ele geçirilenler arasında 2 bin şişe kaçak alkol, uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte toplam olarak 25 gram toz ve hap karışımı maddeler, 10 gram kokain, 9 gram esrar, yaklaşık 10 sentetik hap, 7 enjektör ve iğne, 1 ruhsatsız tabanca, 5 kamera kayıt cihazı ve 26 cep telefonu bulunuyor.

gözaltılar ve soruşturmanın seyri:

Operasyon neticesinde şu ana kadar 26 şüpheli gözaltına alındı; diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Ayrıca, bir işletmenin ruhsat faaliyetlerine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle mühürlendiği öğrenildi. Soruşturmanın tüm yönleriyle devam ettiği yetkililerce belirtildi.

Yetkililer, soruşturmanın teknik ve fiziki takiplerle ilerlediğini, ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesinin soruşturmanın seyrine yön vereceğini vurguladı. Operasyonun çok illi koordinasyonla yapılması, soruşturmada bağlantıların ve sorumlulukların da araştırıldığını gösteriyor.

12 İLİ KAPSAYAN OPERASYONDA 2 BİN ŞİŞE KAÇAK ALKOL, UYUŞTURUCU MADDELER, RUHSATSIZ TABANCA VE ÇOK...

12 İLİ KAPSAYAN OPERASYONDA 2 BİN ŞİŞE KAÇAK ALKOL, UYUŞTURUCU MADDELER, RUHSATSIZ TABANCA VE ÇOK SAYIDA DİJİTAL MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.