kaza ve ilk tespitler:
Yalova-Bursa kara yolunda 29 Eylül 2026 tarihinde akaryakıt istasyonu çıkışındaki kavşakta meydana gelen kazada, Naim Arslan idaresindeki 77 AAT 776 plakalı otomobil ile A.V. yönetimindeki 34 PAY 515 plakalı minibus çarpıştı. Kazada ağır yaralanan 75 yaşındaki Naim Arslan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Olayın ilk görüntüleri ve soruşturmadaki ön değerlendirmeler dikkate alınarak hazırlanan resmi kusur tespitinde babaya yüzde 60, diğer sürücüye yüzde 40 kusur atfedildi. Aile, bu değerlendirmeye itiraz ederek yeni kanıtlar ve bağımsız bir raporla tekrar inceleme talep etti.
aileye ulaşan görüntüler ve iddialar:
Baba Naim Arslan'ın o gün sanayiden aracını aldıktan sonra eve gitmek üzere yola çıktığını anlatan oğlu Vural Arslan, akaryakıt istasyonunda yaklaşık 4 dakika beklediğini ve bu sürenin karşıya geçmeden önce yolun boşalmasını beklediğini gösterdiğini söyledi. Aile, emniyet ve jandarmanın kayıtlarında bulunmadığını iddia ettikleri farklı bir kamera kaydına ulaştıklarını belirtti.
Ulaştıkları görüntülerde, kazaya karışan aracın önündeki beyaz renkli aracın yan yola girecekmiş gibi hareket ettiği ve ardından siyah aracın da onun arkasından yan yola yöneldiği, bunun üzerine babalarının karşıya geçme hareketine geçtiği iddia ediliyor. Aile, ilk incelenen görüntülerde babalarının doğrudan aracın önüne çıktığı izlenimi oluştuğunu, ancak ek kayıtların olayın farklı değerlendirilmesine yol açtığını vurguladı.
bağımsız bilirkişi raporu ve hukuki adımlar:
Aile, bağımsız bir bilirkişi heyetine rapor hazırlattı. Raporda, babaya yüzde 60, diğer sürücüye yüzde 40 kusur atfedildiği; çarpan aracın hızlı olduğu, fren yapmasına rağmen duramayarak çarptığı ve yağışlı havanın da etkili olabileceği değerlendirmelerinin yer aldığı belirtildi. Raporda değerlendirmeler çizimler ve açıklamalarla desteklendi.
Vural Arslan, hazırlanan rapor ve ulaşılan görüntülerle ilgili avukatlarına bilgi verdiklerini, gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını ve savcılığa şikâyet dilekçesi sunduklarını söyledi. Aile, kusur oranının yeniden değerlendirilmesini ve adli sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
ailede yaşanan duygusal ve toplumsal etkiler:
Arslan ailesi gündelik hayatlarında ağır bir kayıp dalgasıyla karşı karşıya. Oğlu Vural, kazadan yaklaşık bir ay önce ağabeyi İbrahim Arslan'ı da kaybettiklerini belirterek, "Bir ay içinde iki cenaze kaldırdık" dedi. Ailenin, özellikle kazanın resmi değerlendirmesi nedeniyle yaşadığı haksızlık hissi ve karşı taraftan geçmiş olsun ya da başsağlığı dileyen bir iletişim gelmemesinin yarattığı üzüntü devam ediyor.
Aile, hukuki süreç tamamlanana kadar kusur değerlendirmesinin yeniden ele alınmasını, böylece hem hukuki hem de duygusal açıdan bir nebze rahatlama sağlamayı hedefliyor. Vural Arslan, "Bu işin sonuna kadar peşinde olacağız, bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.
YALOVA’DA NAİM ARSLAN’IN HAYATINI KAYBETTİĞİ TRAFİK KAZASINA İLİŞKİN AİLESİ, YENİ ULAŞTIKLARI KAMERA GÖRÜNTÜLERİ VE BAĞIMSIZ BİLİRKİŞİ RAPORUYLA KUSUR DEĞERLENDİRMESİNE İTİRAZ ETTİ.