Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Elazığ'da düzenlenen "Şehrin Kadınları ile Nesilden Nesile Aile" programında kadınlarla bir araya geldi. Programda yaptığı konuşmada, aile kavramının toplumu inşa eden temel yapı taşlarından biri olduğunu ifade etti. Göktaş, "Toplumun en güçlü kısmı kadındır. Dolayısıyla aileyi hem maddi hem de manevi imkanlarla kuvvetlendiren projelerle Türkiye'nin yarınlarını inşallah hep birlikte inşa edeceğiz," dedi.
Bakan Göktaş, 2025 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Aile Yılı" olarak ilan edildiğini belirterek, kadınların toplumsal yapı içerisinde taşıdığı öneme vurgu yaptı. "Kadınlar girdikleri her isi, kendi evlerini, mahallelerini, toplumu güzelleştirir. Kadının dokunduğu her yer güzelleşir" diyen Göktaş, kadınların toplum üzerindeki etkisine dikkat çekti.
Bakan, kadınların kanun önünde eşitliğini ve temsil düzeyindeki ilerlemeleri de ele aldı. 1999 yılında bir başörtülü milletvekilinin Meclis'te yemin ettirilmediğini hatırlatan Göktaş, "Artık kadınlar temsiliyette, iş dünyasında, akademide her alanda eşit," ifadelerini kullandı. Kadına yönelik şiddeti önlemek için atılan adımlarla birlikte kadınların güçlendirilmesine yönelik önemli mevzuatlar oluşturulduğunu dile getiren Göktaş, Türkiye’nin bu konuda attığı adımların örnek teşkil ettiğini kaydetti.
Göktaş, kadınların azmiyle daha huzurlu bir toplum inşa edileceğine inandığını belirterek, "Aileyi korumanın, kadını güçlendirmenin ve toplumu ihya etmenin sorumluluktan öte bir inanç meselesi olduğunu" vurguladı. Elazığ'daki programda girişimci kadınlara teşekkür belgesi veren Göktaş, kadınların güçlü olmasıyla güçlü bir Türkiye inşa edilebileceğinin altını çizdi.
Programda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve AK Parti Elazığ İl Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver de yer aldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Elazığ'da bir restoranda düzenlenen "Şehrin Kadınları ile Nesilden Nesile Aile" programında kadınlarla bir araya geldi. Göktaş, burada konuşma yaptı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Elazığ'da bir restoranda düzenlenen "Şehrin Kadınları ile Nesilden Nesile Aile" programında kadınlarla bir araya geldi. Göktaş, burada konuşma yaptı.