Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Aile Bakanı Göktaş Dördüncü Medya Buluşması İstişare Toplantısı'na katıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen "Dördüncü Medya Buluşması İstişare Toplantısı”na katıldı.

Yayın Tarihi: 01.03.2024 12:22
Güncelleme Tarihi: 01.03.2024 12:22

Aile Bakanı Göktaş Dördüncü Medya Buluşması İstişare Toplantısı'na katıldı!

Dün İstanbul’da gerçekleştirilen "Dördüncü Medya Buluşması İstişare Toplantısı”na katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’le basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda dizi, film yapımcısı ve akademisyenler de dahil toplam 40 kişi yer aldı. 

Alınan bilgilere göre 3 saatten fazla süren toplantıda, yapımcılar, büyük bir reyting rekabeti olduğunu öne sürdü:

"Büyük rekabet ve reyting kaygıları söz konusu. Bizim durumumuzun da anlaşılmasını istiyoruz." 

Maliyetlerin artması nedeniyle çok sayıda şirketin zor bir dönemden geçtiğini belirten sektör temsilcileri, bütçenin büyük bir kısmının vergilere gittiğini kaydetti. Vergi konusunda yapılacak olan kolaylıkların sektöre katkı sağlayıp kaliteyi artıracağı görüşü paylaşıldı. 

“Reyting uğruna toplumsal değerleri çiğnemeyelim!”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yapımcılarla bakanlık arasında dengenin bulunabileceğini ifade etti. Ayrıca, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini söyleyerek “reyting uğruna toplumsal değerleri çiğnemeyelim” dedi. Ayrıca, yapımcıların vergi konusundaki taleplerini bakanlıklara ileteceğini de ekledi.

Yapımcılara ödül! 

Yapılan toplantıda aynı zamanda “aile ve çocuk dostu” yapımlara ödül verilmesine dair çalışmaların tamamlandığı bilgisi de paylaşıldı. Ayrıca, ödül almaya hak kazanan yapımların belirlendiği ve yakında bir ödül töreni yapılacağı da kaydedildi.