Ahlat'ta yoğun kar yağışı - Meteoroloji uyardı

Meteoroloji uyarısı sonrası Bitlis'in Ahlat ilçesinde sabah yağmur, öğleden sonra yoğun kara dönüştü; görüş düştü ve ulaşımda kısa süreli aksamalar yaşandı.

Yayın Tarihi: 09.01.2026 14:41
Güncelleme Tarihi: 09.01.2026 14:49

Ahlat'ta yoğun kar yağışı - Meteoroloji uyardı

Ahlat'ta yoğun kar yağışı

Meteoroloji uyarısı sonrası öğle saatlerinde başlayan kar, ilçe genelinde etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısını yaptığı kuvvetli kar yağışı, Bitlis'in Ahlat ilçesinde etkili olmaya başladı. Sabah saatlerinde yağmur şeklinde görülen yağış, öğle saatlerinden itibaren yerini yoğun kar yağışına bıraktı.

Kar yağışının etkisini artırmasıyla ilçe kısa sürede beyaza büründü. Yoğun yağış nedeniyle trafikte görüş mesafesinin düşmesi sonucu kısa süreli aksamalar yaşandı; yetkililer, özellikle sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İlçedeki vatandaşlardan Yunus Nazlı, "Meteorolojinin uyarısının ardından bir hafta sonra yine kar yağışı başladı. Yoğun bir kar yağışı var memleketimizde. Kar rahmet ve berekettir İnşallah bu şekilde yağmaya devam eder" dedi.

Meteorolojiden yapılan uyarıda, kar yağışının Bitlis genelinde ve ilçelerinde aralıklarla 10 Ocak sabahına kadar devam edeceği belirtildi. Yetkililer, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN UYARISINI YAPTIĞI KUVVETLİ KAR YAĞIŞI, BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNDE...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN UYARISINI YAPTIĞI KUVVETLİ KAR YAĞIŞI, BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNDE ETKİLİ OLMAYA BAŞLADI.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN UYARISINI YAPTIĞI KUVVETLİ KAR YAĞIŞI, BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNDE...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.