Ahlat’ta hortum çatıları uçurdu
Bitlis’in Ahlat ilçesinde öğle saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar ve hortum bazı binaların çatılarını yerinden sökerek çevreye savurdu. Olay günlük yaşamı olumsuz etkiledi ve kısa süreli paniğe yol açtı.
Görgü tanıkları ve görüntüler
Vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedilen görüntülerde çatı parçalarının havada uçuştuğu görüldü.
Müdahale ve uyarılar
Ahlat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine olay yerine giderek çatısı zarar gören binaların çevresinde güvenlik önlemleri aldı ve vatandaşları muhtemel tehlikelere karşı uyardı. Emniyet güçlerine de bilgi verildi ve hasar tespit çalışmaları sürüyor.
Tanık ifadeleri
Yunus Alçiçek olayı şöyle aktardı: "Öğle saatlerinde iş yerinde oturuyorduk. Bir yanda yağmur yağdı, yağmurdan sonra fırtına oluştu. Dışarı baktık binaların çatıları uçuyor, binalara da zarar vermiş. Daha sonra belediye ekiplerine bilgi verildi ve gelip önlem aldılar. Emniyet güçlerimize bilgi verdik, şu anda hasar tespit çalışmaları sürüyor."
Mehmet Sait Değnek ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Trafikteyken bir anda şiddetli bir dolu yağışı başladı. Hemen onun akabinde fırtına ve hortumda belirdi ve bir anda gökyüzüne sac ve ahşap malzemeler yayıldı. Hemen aracımı sağa çektim. Çünkü çatı parçaları araç üzerine düşebilirdi. O anda olay anını görüntüledim. Ani gelişen ve çok şiddetli olan bir doğa olayıydı."
BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNDE HORTUM ÇATILARI UÇURDU.