Ahırkapı demir sahasına çekilen arızalı dökme yük gemisi boğaz trafiğini durdurdu

İstanbul Boğazı Kanlıca açıklarında makine arızası yaşayan Sao Tome and Principe bayraklı 154 metrelik, 22 bin tonluk dökme yük gemisi Ahırkapı'ya çekildi.

Yayın Tarihi: 31.07.2026 22:09
Güncelleme Tarihi: 31.07.2026 22:15

Ahırkapı demir sahasına çekilen arızalı dökme yük gemisi boğaz trafiğini durdurdu

Ahırkapı demir sahasına çekilen arızalı gemi kurtarıldı

İstanbul Boğazı Kanlıca açıklarında makine arızası nedeniyle sürüklenen yük gemisi, Kıyı Emniyeti ekipleri tarafından güvenli şekilde Ahırkapı demir sahasına demirletildi. Gemi Rusya'dan İskenderun Limanı'na seyir halindeyken arıza yaşadı.

Kurtarma operasyonu ve görev yapan birimler:

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma-8 ve Nazım Tur römorkörleri ile KEGM-5 botu söz konusu gemiye müdahale etti. Operasyon sırasında geminin sürüklenmesi kontrol altına alındı ve güvenli bir şekilde Ahırkapı demir sahasına çekildi.

Boğaz trafiği ve operasyonun tamamlanması:

Kurtarma çalışmaları nedeniyle İstanbul Boğazı çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Saat 18.10'da başlayan kapanma, geminin 154 metrelik yapısı ve demirletilmesinin ardından sona erdi; boğaz trafiği yeniden açılarak normale döndü.

Gemi, 22 bin ton demir cevheri taşıyordu ve Kıyı Emniyeti ekiplerince Ahırkapı demir sahasına çekilerek işlemler tamamlandı.

İSTANBUL BOĞAZI KANLICA AÇIKLARINDA ARIZALANAN YÜK GEMİSİ KIYI EMNİYETİ EKİPLERİNCE AHIRKAPI DEMİR...

İSTANBUL BOĞAZI KANLICA AÇIKLARINDA ARIZALANAN YÜK GEMİSİ KIYI EMNİYETİ EKİPLERİNCE AHIRKAPI DEMİR SAHASINA GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE ÇEKİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.