Ahbap soruşturmasında dokuz şüpheli tutuklandı, bir şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ahbap Derneği soruşturmasında 10 kişi hakimlikte; 9 şüpheli tutuklandı, Özgür Ömer Güner adli kontrolle serbest bırakıldı.

Yayın Tarihi: 21.07.2026 01:55
Güncelleme Tarihi: 21.07.2026 01:55

Ahbap soruşturmasında dokuz şüpheli tutuklandı, bir şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı

Ahbap soruşturmasında dokuz şüpheli tutuklandı, bir şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı

Hakimlik işlemleri ve karar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 şüphelinin sulh ceza hakimliğindeki işlemleri tamamlandı.

Hakimlik, Oğuzhan Uğur, Ersin Gökgün, Muharrem Karataş, Gülgün Öztürk, Emre Kartaloğlu, Hüseyin Küçük, Suzan Düşküner Mintaş, Fatih Eke ve Emir Taşar'ın tutuklanmasına karar verdi.

Soruşturma kapsamında hakkında adli kontrol talep edilen Özgür Ömer Güner hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verildi. Haberde yer verilen bilgiye göre, söz konusu Özgür Ömer Güner, ilk dalgada tutuklanan Ece Güner'in kardeşidir.

Oğuzhan Uğur hakkında yöneltilen suçlamalar

Savcılık, Oğuzhan Uğur hakkında hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlamalarıyla tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk ettiğini bildirdi. Nöbetçi hakimlikte işlemleri tamamlanan şüphelilerden dokuzunun tutuklandığı kaydedildi.

Ahbap soruşturmasında Oğuzhan Uğur tutuklandı

Ahbap soruşturmasında Oğuzhan Uğur tutuklandı

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.