Ağrı Spor Lisesi'nde düzenlenen "Okul Her Yerdedir" projesi kapsamında öğrenciler, kayak derslerini uygulamalı olarak kentteki Küpkıran Kayak Merkezi'nde alıyor.
Kayak derslerinin haftada bir gün, beden eğitimi öğretmenlerinin yönetiminde gerçekleştirildiğini belirten öğretmenler, öğrencilerin iyi bir kayak sporcusu olmaları için çeşitli teknik eğitimler verdiklerini ifade etti.
Beden eğitimi öğretmeni Bülent Yüzak, "33 öğrencimizle kayak merkezindeyiz. Haftanın belirli günlerinde kayak derslerimizi burada işliyoruz. Öğrencilerimize kayak üzerinde durma, kayma, slalom ve alp disiplinine yönelik eğitim veriyoruz. Öğrenciler yıl sonunda kayak dersini öğrenmiş ve yardımcı antrenör belgesi almaya hak kazanmış oluyorlar," şeklinde konuştu.
Üzerinde durdukları konulardan bahseden Yüzak, uygulama derslerinin kayak merkezinde yapıldığını vurguladı ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile kayak merkezini işleten Ali Yılmaz'a teşekkür etti.
Beden eğitimi öğretmeni Levent Ekinci ise projelerinin 5 yıldır sürdüğünü belirterek, kayakta başarılı öğrenciler yetiştirdiklerini dile getirdi. Ekinci, "Kuzey disiplininde Türkiye birincisi ve dünya derecesi bulunan öğrencilerimiz mevcut. Çocuklar çok heyecanlı ve özverililer. İlk defa ayaklarına kayak takımı takan öğrencilerimiz var ve 3 saatlik eğitim sonunda zirveden aşağıya inmeye başlıyorlar. Kar yerde kaldığı sürece haftada bir gün buradayız. Hava sıfırın altında 20 dereceyi buluyor," dedi.
Öğrencilerden Ahmet Yasin Canpolat, ilk defa kayak öğrenmenin heyecanını yaşadığını ifade ederek, "Daha yolun başındayım. İnşallah daha iyi olmaya çalışacağım. Hava soğuk ama kayak eğlenceli. Arkadaşlarım da çok mutlu görünüyor," dedi. Zehranur Senç ise kayak ile tanıştığını ve öğrenme sürecinin ilk adımlarını attığını söyledi.
Kayak dersini şehirdeki Küpkıran Kayak Merkezi'nde işleyen Ağrı Spor Lisesi öğrencileri, pistteki dersle hem öğreniyor hem eğleniyor. Ağrı Spor Lisesi'nde "Okul Her Yerdedir" projesi kapsamında kayak dersi, kentteki kayak merkezinde uygulamalı olarak işleniyor.
Kayak dersini şehirdeki Küpkıran Kayak Merkezi'nde işleyen Ağrı Spor Lisesi öğrencileri, pistteki dersle hem öğreniyor hem eğleniyor. Ağrı Spor Lisesi'nde "Okul Her Yerdedir" projesi kapsamında kayak dersi, kentteki kayak merkezinde uygulamalı olarak işleniyor.