Ağrı Gençlik Merkezi'nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Anlamlı Buluşma

Ağrı Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllüleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Ağrı Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileriyle sportif ve farkındalık odaklı etkinlikler düzenledi.

Yayın Tarihi: 03.12.2025 13:38
Güncelleme Tarihi: 03.12.2025 13:38

Ağrı Gençlik Merkezi'nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne Anlamlı Buluşma

Ağrı Gençlik Merkezi'nden 3 Aralık etkinliği: Spor ve farkındalık bir arada

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle anlamlı bir program gerçekleştirildi. Etkinlikte Ağrı Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllü gençler, Ağrı Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileriyle bir araya gelerek hem sportif hem de farkındalık odaklı faaliyetler düzenledi.

Etkinlik içeriği ve uygulama

Program, Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda kurulan eğlenceli parkurlar ve gösterilerle sürdü. Engelli öğrenciler için hazırlanan çeşitli oyun ve gösteriler, katılımcılara keyifli anlar yaşattı; öğrenciler kurulan parkurları başarıyla tamamlayarak izleyicilerin takdirini topladı. Etkinlikler, engelli bireylerin fiziksel ve psikolojik gelişimine katkı sağlamayı ve toplumda farkındalık oluşturmayı hedefledi.

Tören, ödüllendirme ve kapanış

Programın sonunda birlik ve dayanışmayı pekiştirmek amacıyla birlikte pasta kesildi. Sportif faaliyetlerdeki başarı ve katılımlarından dolayı öğrencilere madalyalar takdim edildi. Madalyalar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve okul idarecileri tarafından verildi. Etkinlik, lise öğrencileri, gönüllü gençler ve özel eğitim öğrencilerinin birlikte halay çekmesiyle neşeli bir şekilde sona erdi.

Organizasyon, gönüllü gençlerin ve liderlerin desteğiyle engelli öğrencilere yönelik kapsayıcı bir yaklaşım sergiledi; hem bireylerin başarısını görünür kıldı hem de toplumda empati ve farkındalık tesis etmeye katkıda bulundu.

AĞRI GENÇLİK MERKEZİ'NDEN ANLAMLI BULUŞMA

AĞRI GENÇLİK MERKEZİ'NDEN ANLAMLI BULUŞMA

AĞRI GENÇLİK MERKEZİ'NDEN ANLAMLI BULUŞMA

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.