Ağrı'da yüzde 75 hibeli 50 bin meyve fidanı 2 bin 500 çiftçiye dağıtıldı

Ağrı'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü projesiyle yüzde 75 hibe desteğiyle 2 bin 500 çiftçiye 50 bin elma, armut ve kiraz fidanı dağıtıldı.

Yayın Tarihi: 16.05.2026 12:01
Güncelleme Tarihi: 16.05.2026 12:06

Ağrı'da yüzde 75 hibeli 50 bin meyve fidanı 2 bin 500 çiftçiye dağıtıldı

Ağrı'da yüzde 75 hibeli 50 bin meyve fidanı dağıtımı gerçekleştirildi

Proje kapsamı ve dağıtım

Ağrı Valiliği himaye ve koordinesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Meyve Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında 2 bin 500 çiftçiye 50 bin meyve fidanı dağıtıldı. Dağıtılan fidanlar arasında elma, armut ve kiraz bulunuyor.

İl Özel İdaresi tarafından yüzde 75 hibeli olarak desteklenen proje çerçevesinde düzenlenen fidan dağıtım programı, Ağrı TRT Parkı’nda bulunan Çiftçi Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi. Programda üreticilere çiftçi başına 20 meyve ağacı teslim edildi.

Hedefler ve saha çalışmaları

Projenin hedefleri arasında Ağrı’da meyve yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi ve çiftçilerin üretim kapasitesinin artırılması yer alıyor. Program sonrası Ozanlar köyünde bir meyve ağacı dikim etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Dünya Çiftçiler Günü ve Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirildi; törende Vali Mustafa Koç özel bireylerle birlikte fidan dikti.

Yetkililerin açıklamaları

Vali Mustafa Koç, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Ağrı Zirai Kalkınma Faaliyet Planımız kapsamında ilimizde meyve ve sebze üretiminin artırılması noktasında önemli çalışmaları başlatmıştık. Bugün itibarıyla yüzde 75’i hibe olmak üzere toplam 2 bin 500 çiftçimize 50 bin meyve fidanını dağıttık."

Koç, tarımsal üretim ve kırsal kalkınmanın güçlendirilmesinin önemine vurgu yaparak, "Güçlü Türkiye, güçlü tarımdan geçer anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hükümetimiz tarım sektörünü stratejik bir alan olarak belirlemiştir. Biz de bu anlayış doğrultusunda Ağrı’da üretimi artırmaya yönelik projeleri hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Programın hayırlı ve bereketli olmasını dileyen Vali Koç, projeye destek veren İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline teşekkür etti. Konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Özel bireylerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu fidan dikim töreniyle haftayı birlik ve beraberlik içerisinde kutlamış oluyoruz".

OZANLAR KÖYÜNDE MEYVE AĞACI DİKİM ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

OZANLAR KÖYÜNDE MEYVE AĞACI DİKİM ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

OZANLAR KÖYÜNDE MEYVE AĞACI DİKİM ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.