Ağrı'da anasınıfı öğrencileri kompost yapımını uygulamalı öğrendi

Ağrı Yavuz Selim Ortaokulu anasınıfı öğrencileri, organik atıklardan kompost yapımını uygulamalı öğrenerek çevre bilinci kazandı.

Yayın Tarihi: 27.06.2026 13:52
Güncelleme Tarihi: 27.06.2026 13:52

Ağrı'da anasınıfı öğrencileri kompost yapımını uygulamalı öğrendi

Ağrı'da anasınıfı öğrencileri kompost yapımını uygulamalı öğrendi

Etkinlik detayları

Ağrı Yavuz Selim Ortaokulu anasınıfı öğrencileri, çevre bilincini erken yaşta kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında kompost yapımını uygulamalı olarak öğrendi. Öğrenciler evlerinden ve çevrelerinden topladıkları muz kabuğu, yumurta kabuğu, fıstık kabuğu ve çeşitli yeşil bitki atıkları kullanarak kompost hazırladı ve organik atıkların toprağa yeniden kazandırılma sürecini yerinde deneyimledi.

Eğitsel kazanımlar ve önemi

Etkinlik, miniklere yalnızca atıkları ayırmayı öğretmekle kalmadı; aynı zamanda geri dönüşümün doğaya katkısı ve doğal kaynakları verimli kullanmanın önemi somut bir uygulamayla gösterildi. Uygulamalı çalışma sayesinde öğrenciler, soyut çevre kavramlarını gözlem yaparak ve el becerilerini kullanarak kavradı; bu yaklaşım, erken yaşta kazanılan çevre bilincinin kalıcılığını artırıyor.

Okulun planları

Okul yetkilileri, çocuklarda çevre ve doğa bilincini güçlendirmeyi amaçlayan bu tür uygulamalı eğitim çalışmalarının önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini belirtti ve benzer etkinliklerin programda yer alacağını ifade etti.

AĞRI’DA ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ KOMPOST YAPIMINI UYGULAMALI ÖĞRENDİ

AĞRI’DA ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ KOMPOST YAPIMINI UYGULAMALI ÖĞRENDİ

AĞRI’DA ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ KOMPOST YAPIMINI UYGULAMALI ÖĞRENDİ

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!