ağın'da büyükbaş işletmelerine kapsamlı denetim

Ağın'da Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri büyükbaş işletmelerinde kapasite raporlarını inceledi, hastalık mücadelesini denetledi ve yetiştiricileri bilgilendirdi.

Yayın Tarihi: 01.08.2026 13:45
Güncelleme Tarihi: 01.08.2026 13:53

ağın'da büyükbaş işletmelerine kapsamlı denetim

İlçe ekipleri tesislerde ayrıntılı inceleme yaptı:

Elazığ'ın Ağın ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki büyükbaş hayvancılık işletmeleri üzerinde düzenli denetimlerini sürdürdü. Ekipler, işletme tesislerinde yürütülen uygulamaları yerinde kontrol ederek eksik veya risk oluşturabilecek unsurları tespit etmeye yönelik çalışmalar yaptı.

Kapasite raporları ve tesis kontrolleri:

Denetimler kapsamında öncelikle işletmelerin kapasite raporları gözden geçirildi. Tesislerin kayıtları, hayvan yerleşimi ve barınak koşulları ile rapor uyumu değerlendirildi; gerektiğinde işletme sahiplerine kayıt ve altyapı düzenlemeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

Hayvan sağlığı ve yetiştirici bilgilendirmesi:

Ekipler ayrıca hayvan hastalıkları ve zararlılarına karşı yürütülen mücadele faaliyetlerini işletme bazlı değerlendirdi. Bu çerçevede yetiştiricilere hayvan sağlığı uygulamaları, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve işletme yönetimi konularında bilgi verildi ve iyi uygulama önerileri paylaşıldı.

Denetimlerin, bölgedeki işletmelerin hem sağlık standartlarına hem de mevzuata uygunluğunu artırmayı hedeflediği bildirildi. İlçe ekipleri, kontrol ve bilgilendirme faaliyetlerinin aralıksız devam edeceğini belirtti.

ELAZIĞ’DA İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARAFINDAN BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİ...

ELAZIĞ’DA İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARAFINDAN BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK İŞLETMELERİ DENETLENDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.