Afyonkarahisar İl Emniyeti, öğrenci yoğun bölgelerde denetim gerçekleştirdi

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, çocukların suça sürüklenmesini önlemek için okullar, parklar ve işletmelerde 72 ekip ve 180 personelle denetim yaptı; 344 şahıs sorgulandı.

Yayın Tarihi: 06.05.2026 11:09
Güncelleme Tarihi: 06.05.2026 11:12

Afyonkarahisar İl Emniyeti, öğrenci yoğun bölgelerde denetim gerçekleştirdi

Afyonkarahisar İl Emniyeti, öğrenci yoğun bölgelerde denetim gerçekleştirdi

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, çocukların suça sürüklenmesinin önüne geçmek ve eğitim-öğretim ortamlarında huzur ile güveni sağlamak amacıyla öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu alanlarda kapsamlı denetim yürüttü.

Denetimin kapsamı ve uygulama detayları

Operasyona 72 ekip ve 180 personel katıldı. Okullar, parklar, bahçeler ve çeşitli işletmelerde gerçekleştirilen kontrollerde iş yerleri denetlenirken, toplam 344 şahıs sorgulandı.

Denetimler, suç ve suçlularla mücadele çerçevesinde gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimini olumsuz etkileyebilecek risklere yönelik önleyici tedbirleri içerecek şekilde planlandı. Polis ekipleri, özellikle zararlı alışkanlıklar ve tehlikeli maddelerle ilgili risklerin azaltılmasına odaklandı.

Kurumsal açıklama

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Çocuklarımızın suça sürüklenmesi ve suçun mağduru olmasını engellemek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini engelleyebilecek zararlı alışkanlıklardan ve tehlikeli maddelerden korumak amacıyla denetimlerimiz artarak devam edecektir".

İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında denetimlerin artarak devam edeceği vurgulandı.

AFYONKARAHİSAR’DA POLİS TARAFINDAN ÇOCUKLARIN SUÇA SÜRÜKLENMESİNİN ÖNÜNE GEÇMEK AMACIYLA...

AFYONKARAHİSAR’DA POLİS TARAFINDAN ÇOCUKLARIN SUÇA SÜRÜKLENMESİNİN ÖNÜNE GEÇMEK AMACIYLA ÖĞRENCİLERİN YOĞUN OLARAK BULUNDUĞU BÖLGELERDE DENETİM YAPILDI.

AFYONKARAHİSAR’DA POLİS TARAFINDAN ÇOCUKLARIN SUÇA SÜRÜKLENMESİNİN ÖNÜNE GEÇMEK AMACIYLA...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.