Afyonkarahisar'da TUFİS Kapsamında Market Fiyat Denetimi Gerçekleştirildi

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, TUFİS kapsamında marketlerde ürün fiyatlarını yerinde inceleyip verileri sistematik şekilde kayıt altına aldı.

Yayın Tarihi: 16.05.2026 12:32
Güncelleme Tarihi: 16.05.2026 12:36

Afyonkarahisar'da TUFİS Kapsamında Market Fiyat Denetimi Gerçekleştirildi

Afyonkarahisar'da TUFİS Kapsamında Market Fiyat Denetimi Gerçekleştirildi

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Tarım Ürünleri Fiyat İzleme Sistemi (TUFİS) çerçevesinde il genelinde marketlerde fiyat takip denetimi yaptı.

Denetimin kapsamı

Yürütülen çalışma kapsamında, ilde faaliyet gösteren marketlerde satılan tarımsal ürünlerin fiyatları yerinde incelenerek kayıt altına alındı. Ekipler, toplanan fiyat verilerini sistematik şekilde derledi ve veri akışının düzenli tutulmasına yönelik kayıt çalışmaları gerçekleştirdi.

Amaç ve açıklama

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İl müdürlüğümüzce tarımsal ürünlerin piyasa hareketlerinin izlenmesi ve güncel verilerin sağlıklı şekilde kayıt altına alınması amacıyla TÜFİS kapsamında market fiyatları takip çalışmaları gerçekleştirildi. Yürütülen çalışmalar çerçevesinde, ilimizde faaliyet gösteren marketlerde ürün fiyatları yerinde incelenerek ilgili veriler sistematik şekilde derlendi. Gerçekleştirilen fiyat takip çalışmalarıyla, tarımsal ürünlerin piyasadaki seyrinin izlenmesi, veri akışının düzenli şekilde sağlanması ve değerlendirme süreçlerine katkı sunulması amaçlanmaktadır".

Denetimle elde edilen veriler, piyasa izlemesi ve değerlendirme süreçlerine girdi sağlaması amacıyla ilgili kayıt sistemlerine dahil edildi.

AFYONKARAHİSAR’DA TARIM ÜRÜNLERİ FİYAT İZLEME SİSTEMİ(TUFİS) ÇERÇEVESİNDE MARKETLERE YÖNELİK...

AFYONKARAHİSAR’DA TARIM ÜRÜNLERİ FİYAT İZLEME SİSTEMİ(TUFİS) ÇERÇEVESİNDE MARKETLERE YÖNELİK DENETİM YAPILDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.