Afyonkarahisar’da Sokakta Bulunan Yaralı Pelikan Koruma Altına Alındı
Yerel genç tarafından fark edilen kuş, yetkililere teslim edildi
Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Ahmetpaşa beldesinde yaşayan Talha Coşkun, sokakta yürürken uçmaya çalıştığı halde yere düşen büyük bir kuş fark etti.
Coşkun’un yanına yaklaşıp gagasından tuttuğunda kuşun yaralı olduğunu tespit etmesi üzerine, hayvanı kucaklayarak yetkililere haber verdi.
İhbar üzerine bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlileri, pelikanı teslim alarak koruma altına aldı. Olay, çevredeki vatandaşların ve yerel yetkililerin hızlı koordinasyonunun önemini gösterdi.
Önem: Bu tür müdahaleler, yaban hayatının korunmasında ilk anlarda yapılan bildirimin ve yerel katılımın etkisini ortaya koyuyor. Yetkililer, benzer durumlarda hayvanların zarar görmemesi için yetkili kuruluşlara haber verilmesini tavsiye ediyor.
AFYONKARAHİSAR’DA SOKAKTA GEZEN BİR GENÇ TARAFINDAN BULUNAN UÇAMAYAN PELİKAN KORUMA ALTINA ALINDI.