Afyonkarahisar'da Okul Sporları Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Afyonkarahisar'da düzenlenen Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası tamamlandı; 14 ilden 25 takım yarıştı, düzenlemeli kategoriyi Bingül Erdem Anadolu Lisesi kazandı.

Yayın Tarihi: 11.05.2026 11:05
Güncelleme Tarihi: 11.05.2026 11:08

Afyonkarahisar'da Okul Sporları Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Afyonkarahisar'da Okul Sporları Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Afyonkarahisar’da Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda düzenlenen Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Düzenlemeli ve Düzenlemesiz Türkiye Şampiyonası müsabakaları tamamlandı.

Katılım ve Kategoriler

Türkiye’nin 14 farklı ilinden 25 takımın katıldığı şampiyonada genç sporcular halk oyunlarında düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerde performanslarını sergiledi.

Şampiyonlar ve Ödül Töreni

Müsabakalar sonucunda düzenlemeli kategoride Bingül Erdem Anadolu Lisesi, düzenlemesiz kategoride ise Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şampiyon oldu.

Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hüseyin Güler, As Başkan Erol Daldaban ve Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen tarafından takdim edildi.

AFYONKARAHİSAR'DA OKUL SPORLARI HALK OYUNLARI GENÇLER DÜZENLEMELİ VE DÜZENLEMESİZ TÜRKİYE...

AFYONKARAHİSAR'DA OKUL SPORLARI HALK OYUNLARI GENÇLER DÜZENLEMELİ VE DÜZENLEMESİZ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI MÜSABAKALARI, PROF. DR. VEYSEL EROĞLU SPOR SALONU’NDA TAMAMLANDI.

AFYONKARAHİSAR'DA OKUL SPORLARI HALK OYUNLARI GENÇLER DÜZENLEMELİ VE DÜZENLEMESİZ TÜRKİYE...

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.