Afyonkarahisar'da mali müşavir İsmet Çelik'in öldürülmesine ilişkin gelişme
Olayın ayrıntıları
Konak Mahallesi'nde 28 Ağustos'ta meydana gelen olayda, mali müşavir İsmet Çelik, müstakil evinin bahçesine giren bir kişi tarafından silahlı saldırıda yaralandı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Soruşturma ve yakalamalar
Güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu şüpheli A.B. tespit edilerek, Ankara'nın Sincan ilçesinde yakalandı. Olayda kullanılan silah, Bolvadin ilçesi Selçuklu Mahallesi'ndeki metruk kulübede, patlak plastik topun içine saklanmış vaziyette bulundu.
Olayla bağlantılı olduğu ileri sürülen M.Z. ve İ.Y. ise azmettirme iddiasıyla İstanbul'da yakalandı.
Adli süreç
Üç şüpheli, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakimlikçe her üç şüpheli de tutuklandı.
Değerlendirme
Soruşturmanın güvenlik kamera görüntüleri ve olay yerinde ele geçirilen silah gibi somut delillere dayandığı görülüyor. Tutuklamalar, dosyanın adli mercilere intikal etmesiyle birlikte ilerleyen süreçteki duruşma ve değerlendirmelere bağlı olarak netlik kazanacak.