Afyonkarahisar'da köy ve mahalledeki saldırının soruşturması devam ediyor

İhsaniye'de 8 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor; şüpheli Arif Sefa Ö.'nün adli işlemleri ve otopsi çalışmaları devam ediyor.

Yayın Tarihi: 06.11.2026 10:02
Güncelleme Tarihi: 06.11.2026 10:02

Afyonkarahisar'da köy ve mahalledeki saldırının soruşturması devam ediyor

Afyonkarahisar'da köy ve mahalledeki saldırının soruşturması

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın failinin kimliği, saldırının geçtiği noktalar ve adli süreç yetkililer tarafından yoğun biçimde yürütülüyor.

saldırının seyri:

Edinilen bilgilere göre, şüpheli Arif Sefa Ö. (28), akşam saatlerinde kent merkezindeki Orhangazi Mahallesi'nde evinden çıkarak aracına binmeye çalışan S.P.'ye pompalı tüfekle ateş açtı. İlk saldırının ardından araçlarına binen çeşitli kişileri takip eden saldırgan, İhsaniye'ye bağlı Yukarıtandır, Ayazini ve Kıyır köylerinde araçlarla seyir halinde olan kişilere ateş ederek sekiz kişinin ölümüne yol açtı.

Olayda yaşamını yitirenler: Ahmet Uzel (57), Bekir Toprak (50), Noman Toprak (56), Seydi Ahmet Aydoğmuş (73), Satı Aydoğmuş (68), İsmail Şen (61), Hilal Mete (31) ve Ayşe Sena Demir (46) olarak belirtildi. İlk hedef olan S.P.'nin sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi.

soruşturma ve adli süreç:

Şüphelinin yaşadığı yerin İhsaniye ilçesine bağlı Bozüyük köyü olduğu, yaklaşık iki yıl önce eşinden boşandığı ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Köyde çiftçilik yaparak geçimini sağladığı belirtilen Arif Sefa Ö.'nün saldırıyı gerçekleştirme gerekçesi henüz netlik kazanmadı.

Olayla ilgili soruşturmanın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısı tarafından yürütüldüğü, hayatını kaybeden 8 kişinin cenazelerinin otopsi işlemleri için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldığı açıklandı. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazelerin ailelerine teslim edileceği bildirildi.

Yakalanan zanlının gece geç saatlerde Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'na getirileceği ve burada adli işlemlerinin sürdürüleceği öğrenildi. Olayın ardından hayatını kaybedenlerin yakınları Afyonkarahisar Devlet Hastanesi önünde otopsi çalışmalarının tamamlanmasını bekliyor.

Afyonkarahisar'da 8 kişiyi öldüren saldırgan ile ilgili soruşturma devam ediyor

Afyonkarahisar'da 8 kişiyi öldüren saldırgan ile ilgili soruşturma devam ediyor

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.