Afyonkarahisar'da hububat hasadı başladı
Afyonkarahisar'da hububat hasat sezonu Başmakçı, Bolvadin ve Dazkırı ilçelerinde başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hasat çalışmalarını sahada takip ederek üreticilerle görüşmeler yaptı ve sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Saha takipleri ve üretici bilgilendirmesi
Biçerdöverlerin tarlalara girdiği bölgelerde İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevli teknik personeli, hasat uygulamalarını yerinde izledi. Ekiplerin üreticilerle yaptığı görüşmelerde hasat zamanlaması, makine kullanımı ve ürün toplama sürecine ilişkin koordinasyonun önemi vurgulandı.
Yerinde takipler, üreticilerin mevcut koşullara uygun hareket etmesine yardımcı olurken hasat verimliliğinin korunmasına katkı sağlıyor. Teknik personelin saha gözlemleri, hasat sürecindeki olası aksaklıkların erken tespitine imkan tanıyor.
Yangın ve trafik güvenliği önlemleri
Yetkililer, sıcak ve kurak hava nedeniyle hasat döneminde anız yangınlarına karşı gerekli tedbirlerin alınmasının önemine dikkat çekti. Tarım arazilerinin korunması amacıyla anız yakılmaması gerektiği belirtildi; ayrıca biçerdöverlerde yangın söndürme ekipmanlarının bulundurulması ve hasat sırasında tüm güvenlik tedbirlerinin eksiksiz uygulanması istendi.
Hasat sonrası buğday ve saman taşıyan sürücülere yönelik uyarılarda da güvenlik ön planda tutuldu. Yetkililer, römorklarda reflektör bulundurulması, yüklerin güvenli şekilde sabitlenmesi ve görünürlüğün artırılmasının olası trafik kazalarının azaltılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
İlgili kurumların saha takibi ve üreticilerle işbirliği, hem tarımsal varlıkların korunması hem de yol güvenliğinin sağlanması açısından kritik öneme sahip.
AFYONKARAHİSAR'DA HUBUBAT HASAT SEZONU BAŞMAKÇI, BOLVADİN VE DAZKIRI İLÇELERİNDE BAŞLADI. İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, HASAT ÇALIŞMALARINI SAHADA TAKİP EDEREK ÜRETİCİLERE UYARILARDA BULUNDU.