Afyonkarahisar'da hububat alanlarında fenolojik gözlem ve süne kontrolleri sürüyor
Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hububat rekoltesinin artırılması amacıyla başlatılan fenolojik gözlem, hastalık-zararlı ve süne kontrolleri il genelinde devam ediyor.
Saha çalışmasının kapsamı
Kontrollerin Dazkırı, Hocalar, İscehisar ve Sultandağı ilçelerinde gerçekleştirildiği bildirildi. Teknik personel tarafından yürütülen çalışmalarda ekili alanlardaki bitkilerin gelişim dönemleri yerinde inceleniyor, hastalık ve zararlı yönünden kontroller yapılıyor ve süne popülasyonuna ilişkin gözlemler yapılarak üretim sezonu yakından takip ediliyor.
İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İl müdürlüğümüzce, bitkisel üretimin sağlıklı şekilde sürdürülmesi, üretim sezonunun sahada yakından takip edilmesi ve üreticilerimizin zamanında bilgilendirilmesi amacıyla il genelinde fenolojik gözlem ile hastalık, zararlı ve süne kontrol çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz ile Dazkırı, Hocalar, İscehisar ve Sultandağı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz teknik personeli tarafından hububat ekili alanlarda fenolojik gözlem ile hastalık, zararlı ve süne kontrol çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Yürütülen çalışmalar kapsamında bitkilerin gelişim dönemleri yerinde incelenerek mevcut durum değerlendirilmiş, ayrıca ekili alanlarda hastalık ve zararlı yönünden kontroller yapılmış, süne popülasyonuna yönelik gözlem ve değerlendirmelerde bulunularak üretim sezonuna ilişkin tarımsal gelişmeler yakından takip edilmiştir."
Tarımsal Üretim Planlaması çerçevesinde sahadan veri toplama ve ürün doğrulama işlemlerinin de sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, "Ayrıca Tarımsal Üretim Planlaması çerçevesinde kullanılan Mobil Ürün Tespit Uygulaması ile sahadan referans veri toplama ve ürün doğrulama işlemleri etkin şekilde yürütülmekte, üreticilerimiz tarafından yapılan ürün beyanlarının doğruluğu kontrol edilmektedir" ifadelerine yer verildi.
AFYONKARAHİSAR TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HUBUBAT ÜRÜNLERİNDE REKOLTENİN ARTTIRILMASI AMACIYLA BAŞLATILAN HUBUBAT ALANLARINDA FENOLOJİK GÖZLEM, HASTALIK-ZARARLI VE SÜNE KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR.