Afyonkarahisar’da Çiftçilere ‘Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcısı Eğitimi’ Verildi

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, köy ve beldelerde çiftçilere yeni yönetmelikler, B-reçete sistemi ve doğru bitki koruma uygulamaları konularında eğitim verdi.

Yayın Tarihi: 30.01.2026 11:16
Güncelleme Tarihi: 30.01.2026 11:16

Afyonkarahisar’da Çiftçilere ‘Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcısı Eğitimi’ Verildi

Afyonkarahisar’da çiftçilere bitki koruma eğitimi düzenlendi

Afyonkarahisar'da çiftçilere yönelik Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcısı Eğitimi verildi. Eğitim çalışması, Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü ve köy ile beldelerde gerçekleştirildi.

Eğitimin kapsamı

Programda, katılımcılara yeni yönetmelik değişiklikleri ve bunların uygulamadaki etkileri hakkında bilgi verildi. Ayrıca B-reçete sistemi uygulaması tanıtıldı ve sistemin kayıt ve takip süreçlerine dair açıklamalar yapıldı.

Eğitimde, bitki koruma ürünleri ile bunların doğru uygulama yöntemleri üzerinde duruldu; ilaçlama teknikleri, dozajların önemi ve çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik uygulama önerileri paylaşıldı.

Katılımcılara ayrıca tarımsal üretim planlaması ve mevcut tarımsal desteklemeler hakkında bilgilendirme yapılarak, üretim verimliliği ile mevzuata uyum konularına ilişkin rehberlik sağlandı.

Beklenen etkiler ve önemi

Bu tür eğitimlerin, saha uygulamalarında doğruluğu artırması, mevzuata uyumu kolaylaştırması ve çevre ile insan sağlığı açısından riskleri azaltması bekleniyor. Aynı zamanda üretim planlaması ve desteklemeler konusunda sağlanan bilgilerle çiftçilerin karar süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Afyonkarahisar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimler, yerel düzeyde bilinç ve uygulama standartlarının yükseltilmesi yönünde atılan adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

AFYONKARAHİSAR’DA ÇİTÇİLERE 'BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ UYGULAYICISI EĞİTİMİ' VERİLDİ.

AFYONKARAHİSAR’DA ÇİTÇİLERE 'BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ UYGULAYICISI EĞİTİMİ' VERİLDİ.

AFYONKARAHİSAR’DA ÇİTÇİLERE 'BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ UYGULAYICISI EĞİTİMİ' VERİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.