Afrikalı Liderlerden İklim Değişikliği İçin Birlik Çağrısı

Afrika liderleri Abu Dabi'de iklim değişikliği ile mücadelede işbirliğinin önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 16.01.2025 03:04
Güncelleme Tarihi: 16.01.2025 03:04

Afrikalı Liderlerden İklim Değişikliği İçin Birlik Çağrısı

Afrikalı Liderlerden İklim Değişikliği İçin Birlik Çağrısı

Afrika ülkelerinin liderleri, iklim değişikliği kriziyle mücadele ve kıtanın sürdürülebilir kalkınması için uluslararası işbirliği ve teknolojik yeniliklere dikkat çekti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de düzenlenen Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) 15. Genel Kurulu'na katılan Afrikalı liderler, iklim değişikliğine karşı ortak hareket etmenin önemini ve kıtanın ekonomik kalkınması için gerekli adımları ele aldı.

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, tek bir ülkenin sürdürülebilir bir gelecek inşa edemeyeceğini belirtti. Tinubu, "İklim değişikliğiyle mücadelenin sadece çevresel bir zorunluluk değil, aynı zamanda kıtamızın ve küresel enerji manzarasının yeniden şekillendirilmesi için bir ekonomik fırsat olduğunu" ifade etti.

Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma konusunda siyasi kararlılığın tek başına yeterli olmadığını vurguladı. Kagame, "Sürdürülebilir kalkınma, kolektif bir çabadır. Geçmişin hatalarından ders alınmalıdır" dedi.

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni ise Afrika’ya yapılan yatırımların, kıtanın büyüyen pazarına erişim sağlayacak fırsatlar sunacağını belirtti. Museveni, ülkesinin ekonomik gelişim ve çevresel sorunlarla mücadele konusundaki çabalarına dikkat çekerek, Abu Dabi zirvesinin önerilerine uyacaklarını ifade etti.

Afrika liderlerinin bu çağrısı, iklim değişikliği ve ekonomik kalkınma gibi küresel meselelerde daha fazla uluslararası işbirliği sağlama amacını gütmektedir. Zirvede, teknoloji ve yeniliklerin iklim krizine karşı uzun vadeli çözümler sunmadaki kritik rolü de vurgulanmıştır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı