AFAD personeline veda: eşi tabutuna son kez sarıldı, babası namazını kıldırdı

Rize’de botun devrilmesi sonucu yaşamını yitiren AFAD personeli Ömer Faruk Özkan, memleketi Bolu’da düzenlenen törenle uğurlandı; eşi tabuta sarıldı, babası cenaze namazını kıldırdı.

Yayın Tarihi: 14.06.2026 18:43
Güncelleme Tarihi: 14.06.2026 19:04

AFAD personeline veda: eşi tabutuna son kez sarıldı, babası namazını kıldırdı

Cenaze töreni ve ailedeki acı

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde arama kurtarma çalışması sırasında botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak yaşamını yitiren AFAD personeli Ömer Faruk Özkan, memleketi Bolu’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tören sırasında eşi Kübra Özkan tabuta sarılarak gözyaşı döktü, acılı baba Şükrü Özkan oğlunun cenaze namazını kıldırdı.

Olayın seyri

Fırtına Deresi’nde 2 gündür kayıp olarak aranan 23 yaşındaki Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine ulaşılması sırasında derenin debisi aniden yükseldi. Bu sırada AFAD ekibini taşıyan bot devrildi. Akıntıya kapılan 4 AFAD personelinden 3’ü mesai arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, Ömer Faruk Özkan (28) sulara kapılarak hayatını kaybetti. Görevi başında vefat eden Özkan’ın cenazesi memleketi Bolu’ya sevk edildi.

Kişisel durum ve bırakılan geride kalanlar

Özkan’ın, Rize’den Bolu’ya tayin istediği, bayram sonrası ailesini Bolu’da bırakıp görev yerine döndüğü belirtildi. Genç personelin bir hafta sonra Ankara’da katılacağı eğitim öncesinde son görevine çıktığı ifade edildi. Geride eşi ve henüz 10 aylık bir bebek kaldı.

Cenaze merasimi ve konuşmalar

Genç AFAD çalışanının naaşı gece saatlerinde Bolu’ya getirilip helallik işlemlerinin ardından Hamzabey Köyü Camii’ne getirildi. Cenaze töreni öncesinde eşi Kübra Özkan, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak uzun süre ağladı. Eşinin tabuta sarılışını, 'Seninle gurur duyuyorum, inşallah biz de o mertebeye erişiriz' sözleriyle dile getirdiği kaydedildi.

İkindi namazının ardından düzenlenen cenaze törenini acılı baba Şükrü Özkan kıldırdı. Törene; AFAD Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, AFAD Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Ali Öncü, Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emrullah Öztürk, Bolu İl Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanvekili M. Tuna Özcan ile çok sayıda AFAD, itfaiye ve jandarma personeli ve vatandaş katıldı.

Cenaze namazını kıldıran baba Şükrü Özkan, törende yaptığı konuşmada 'Mallardan, ürünlerden, evlatlardan eksiltmek suretiyle sizi deneriz, sabredenlere müjdele' ayetine atıfla sabır çağrısında bulundu ve Allah’tan gelen her şeye razı olduklarını ifade etti.

Kılınan cenaze namazının ardından Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, mesai arkadaşlarının ve sevenlerinin omuzlarında taşınarak köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.

EŞİ KÜBRA ÖZKAN VE BABA ŞÜKRÜ ÖZKAN

EŞİ KÜBRA ÖZKAN VE BABA ŞÜKRÜ ÖZKAN

RİZE'NİN ÇAMLIHEMŞİN İLÇESİNDE ARAMA KURTARMA FAALİYETİ SIRASINDA BOTUN DEVRİLMESİ SONUCU AKINTIYA...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.