Adnan Menderes kabri başında anıldı

Ezanın aslına çevrilmesinin 76. yılında Adnan Menderes, Ezan Platformu üyeleri tarafından Topkapı anıt mezarda anıldı; programda ezan okundu ve konuşmalar yapıldı.

Yayın Tarihi: 16.06.2026 14:10
Güncelleme Tarihi: 16.06.2026 15:17

Adnan Menderes kabri başında anıldı

Adnan Menderes kabri başında anıldı

etkinlik detayları

Ezan Platformu üyeleri, ezanın aslına çevrilmesinin 76. yıl dönümünde, kararın altında imzası bulunan dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in Topkapı anıt mezardaki kabrini ziyaret etti.

Ziyarete yazarlar Hasret Yıldırım, Muharrem Coşkun ve Mustafa Armağan ile platform üyeleri katıldı.

Emekli Müezzin Hafız Mustafa Duman ve Emekli İmam Celallettin Şensoy, program kapsamında Menderes’in kabri başında ezan okudu. Ardından Ezan Platformu üyeleri, günün anlam ve önemine dair konuştu.

açıklamalar

Ezan Platformu Başkanı Adem Çevik şunları söyledi: Bugün ezan bayramı. Bunu sivil toplum kuruluşları, Diyanet ve Milli Eğitim Bakanlığı sahiplenmelidir. Türkiye’de ezan yasağı 18 Temmuz 1932’de başladı. 14 Mayıs 1950 seçimleri sonrası 16 Haziran’da Meclis kararıyla, yasak kalkıyor. Aslında yasak kalkmıyor, sadece Arapça okunmasına izin veriliyor. Yasak hala devam ediyor. Yüz yıldır Allah’a, camiye, ezana, Kur’an’a, millete, ümmete savaş açan bir rejimle yönetiliyoruz. Hilafetimize dokundular, Kur’an’ımıza, ezanımıza dokundular. Hatta 3 bin 856 camimizi işgal ettiler, sattılar. Ve harfimize dokundular, camilerimizi yıktılar. Bin yıllık alfabemize soykırım yaptılar. Dil soykırımı yapıldı.

EZAN PLATFORMU BAŞKANI ADEM ÇEVİK AÇIKLAMA YAPTI

EZAN PLATFORMU BAŞKANI ADEM ÇEVİK AÇIKLAMA YAPTI

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.