Adıyaman Kahta'da yağışlar istinat duvarını yıktı; Kahta-Diyarbakır Karayolu'nda bir şerit kapandı

Kahta-Diyarbakır Karayolu Ballı Köyü mevkiinde, iki haftadır süren yağışların ardından istinat duvarı çöktü; bir şerit kapandı, can kaybı yok.

Yayın Tarihi: 30.03.2026 12:36
Güncelleme Tarihi: 30.03.2026 12:36

Adıyaman Kahta'da yağışlar istinat duvarını yıktı; Kahta-Diyarbakır Karayolu'nda bir şerit kapandı

Adıyaman Kahta'da istinat duvarı yağışlara dayanamayarak çöktü

Kahta-Diyarbakır Karayolu Ballı Köyü mevkiinde ulaşım etkileniyor

Edinilen bilgilere göre, Kahta-Diyarbakır Karayolu Ballı Köyü mevkiinde, yaklaşık iki haftadır etkili olan yağışlar nedeniyle yol kenarındaki istinat duvarı yıkıldı.

Meydana gelen çökmenin ardından yolun iki şeritten biri kapandı ve trafik tek şeritten verilmeye başlandı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Kapalı bulunan şeridin yeniden açılması için çalışma başlatıldı ve gerekli trafik düzenlemeleri uygulanıyor.

ADIYAMAN’IN KAHTA İLÇESİNDE YOL KENARINDAKİ İSTİNAT DUVARI YAĞIŞLARA DAYANAMAYARAK...

ADIYAMAN’IN KAHTA İLÇESİNDE YOL KENARINDAKİ İSTİNAT DUVARI YAĞIŞLARA DAYANAMAYARAK YIKILDI.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.