Adıyaman'da zoonoz hastalıklara karşı aşılama çalışmaları sürüyor

Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde brusella, şarbon ve kuduz gibi zoonozlara karşı kesintisiz aşılama çalışmaları yürütülüyor; yetiştiricilere takvime uyma çağrısı yapıldı.

Yayın Tarihi: 31.03.2026 09:47
Güncelleme Tarihi: 31.03.2026 09:47

Adıyaman'da zoonoz hastalıklara karşı aşılama çalışmaları sürüyor

Adıyaman'da zoonoz hastalıklara karşı aşılama çalışmaları sürüyor

Adıyaman'da, hayvanlardan insanlara bulaşabilen zoonoz hastalıklarla mücadele kapsamında yürütülen aşılama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar, bölgedeki hayvan sağlığını koruma ve halk sağlığını güvence altına alma hedeflerine odaklanıyor.

Saha çalışmaları ve hedef hastalıklar

Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda sahada görev yapan veteriner hekimler tarafından yürütülen programda özellikle brusella, şarbon ve kuduz gibi zoonozlara karşı aşı uygulamaları titizlikle gerçekleştiriliyor. Uygulamalar, hem hayvan sağlığını korumayı hem de insanların hastalıklara maruz kalma riskini azaltmayı amaçlıyor.

Uygulamanın önemi ve beklenen etkiler

Zoonozlara karşı sistemli aşılama, bulaş zincirinin kırılmasına ve toplum sağlığının korunmasına doğrudan katkı sağlıyor. Hayvan popülasyonunda hastalıkların kontrol altına alınması, aynı zamanda insan kaynaklı sağlık yükünü azaltır ve yerel tarım üretiminin sürekliliğini destekler.

Yetkililerin açıklamaları ve saha çağrısı

İl Müdürü Abdulkadir Akkan, yürütülen çalışmaların halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, yetiştiricilerin aşılama programlarına duyarlılık göstermesi gerektiğini belirtti. Akkan, hastalıklarla etkin mücadelede aşılama takvimine uyumun kritik rol oynadığını ifade etti.

Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvan ve insan sağlığını korumaya yönelik aşılama ve kontrol çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor ve bölge genelinde koordineli müdahalelerin devam edeceğini duyuruyor.

ADIYAMAN’DA, HAYVANLARDAN İNSANLARA BULAŞABİLEN ZOONOZ HASTALIKLARLA MÜCADELE KAPSAMINDA AŞILAMA...

ADIYAMAN’DA, HAYVANLARDAN İNSANLARA BULAŞABİLEN ZOONOZ HASTALIKLARLA MÜCADELE KAPSAMINDA AŞILAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR.

ADIYAMAN’DA, HAYVANLARDAN İNSANLARA BULAŞABİLEN ZOONOZ HASTALIKLARLA MÜCADELE KAPSAMINDA AŞILAMA...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.