Adıyaman'da haftalık operasyon bilançosu: 43 şüpheli yakalandı

Adıyaman'da haftalık operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 43 kişi yakalandı; 9'u tutuklandı, uyuşturucu soruşturmasında 21 kişiye işlem yapıldı.

Yayın Tarihi: 27.10.2026 12:06
Güncelleme Tarihi: 27.10.2026 12:06

Adıyaman'da haftalık operasyon bilançosu: 43 şüpheli yakalandı

Adıyaman'da emniyet operasyonları

Adıyaman genelinde son bir haftada yürütülen operasyonlarda, çeşitli suçlardan aranan toplam 43 şüpheli yakalandı. Operasyonlar, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi ve adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 9 kişi tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.

operasyonların yürütülmesi:

Ekiplerin yürüttüğü kapsamlı çalışmalarda, aranan şahısların yakalanmasına öncelik verildi. Yakalananlar arasında; farklı suçlardan arananlar ve özellikle hırsızlık suçundan aranan 5 kişi de bulunuyor. Polis ekipleri, elde edilen deliller ve gözaltı işlemlerinin ardından şüphelileri adli makamlara sevk etti; tutuklama kararları neticesinde bazı şüpheliler cezaevine gönderildi.

uyuşturucuya yönelik çalışmalar:

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen uyuşturucu operasyonlarında ise toplam 21 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bu şüphelilerden 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, uyuşturucu madde ticareti suçundan işlem yapılan 4 şüpheli tutuklandı.

Operasyonlarda ele geçirilen maddeler arasında 92,88 gram çeşitli uyuşturucu madde ve 8 adet sentetik ecza hap yer aldı. Ele geçirilen bu miktarlar, soruşturmaların seyrine göre delil niteliğinde dosyalara eklendi.

Yetkililer, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ve kamu düzeninin korunmasına yönelik benzer operasyonların devam edeceğini belirtti. Adli süreçler ve soruşturmaların sonuçları, ilgili mahkemelerin takibinde ilerliyor.

ADIYAMAN’DA SON 1 HAFTA İÇERİSİNDE KENT GENELİNDE ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN ARANAN VE UYUŞTURUCU SUÇLARINA...

ADIYAMAN’DA SON 1 HAFTA İÇERİSİNDE KENT GENELİNDE ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN ARANAN VE UYUŞTURUCU SUÇLARINA KARIŞTIĞI BELİRLENEN TOPLAM 43 ŞÜPHELİ YAKALANDI. ŞÜPHELİLERDEN 9’U TUTUKLANDI.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!