Adıyaman'da Dolandırıcılık Operasyonu
Adıyaman'da, kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırdığı iddia edilen 57 şüpheli gözaltına alındı. Adıyaman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen bir soruşturma çerçevesinde önemli bir operasyona imza attığı belirtildi.
Yaklaşık 11 Milyon Lira Haksız Kazanç
Açıklamada, şüphelilerin, kentteki kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırarak yaklaşık 11 milyon lira haksız kazanç sağladığının tespit edildiği ifade edildi. Operasyon kapsamında, 2'si kamu görevlisi olmak üzere, 6'sı Türk ve 51'i Suriyeli toplam 57 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.
Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından jandarma ekiplerine götürüldü. Buradaki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Diğer 52 şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürerken, olayla ilgili daha fazla bilgi beklendiği bildirildi.
Adıyaman'da, kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırdığı iddia edilen 57 şüpheli gözaltına alındı.