Adıyaman'da asma tavanda doğan 4 yavru kedi itfaiye tarafından kurtarıldı

Adıyaman Altınşehir'de asma tavana giren anne kedi, burada doğurduğu 4 yavru ile birlikte itfaiye ekiplerince kurtarıldı; yavrular veterinerliğe götürüldü.

Yayın Tarihi: 02.04.2026 18:05
Güncelleme Tarihi: 02.04.2026 18:05

Adıyaman'da asma tavanda doğan 4 yavru kedi itfaiye tarafından kurtarıldı

Adıyaman'da asma tavanda doğan 4 yavru kedi itfaiye tarafından kurtarıldı

Altınşehir mahallesindeki bağ evinde anne ile birlikte bulundu

Olay, Adıyaman merkez Altınşehir mahallesinde bir bağ evinde meydana geldi. Ev sahibi bağevine geldiğinde, odanın asma tavanından gelen sesleri fark etti ve seslerin yavru kedilere ait olduğunu belirledi.

Ev sahibinin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, asma tavanın bir kısmını dikkatle delerek anne kedi ve 4 yavrusunu sıkıştıkları yerden çıkardı. Yetkililer, annenin havalandırma boşluğundan asma tavana girdiğini ve orada yavru kedileri dünyaya getirdiğini ifade etti.

Kurtarılan yavru kediler, sağlık kontrolleri ve bakımları için Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu tür vakalar, binalardaki havalandırma boşlukları ve asma tavan girişlerinin küçük hayvanlar için erişim sağlayabilmesi nedeniyle ortaya çıkabiliyor. Ev sahiplerinin şüpheli sesler duyması durumunda yetkilileri bilgilendirmesi, kurtarma sürecinin hızlı ve güvenli ilerlemesine katkı sağlıyor.

ADIYAMAN’DA ANNE KEDİ TARAFINDAN ASMA TAVANDA DÜNYAYA GETİRİLEN 4 YAVRU KEDİ SIKIŞTIKLARI YERDEN...

ADIYAMAN’DA ANNE KEDİ TARAFINDAN ASMA TAVANDA DÜNYAYA GETİRİLEN 4 YAVRU KEDİ SIKIŞTIKLARI YERDEN KURTARILDI.

ADIYAMAN’DA ANNE KEDİ TARAFINDAN ASMA TAVANDA DÜNYAYA GETİRİLEN 4 YAVRU KEDİ SIKIŞTIKLARI YERDEN...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.