DOLAR
42,71 -0,06%
EURO
50,08 0,24%
ALTIN
5.928,14 -0,16%
BITCOIN
3.722.120 0,6%

Adana Yüreğir Belediyesi kreşlerinde Yerli Malı Haftası etkinlikleri

Yüreğir Belediyesi kreşlerinde 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası etkinlikleriyle miniklere yerli üretimin ve tüketimin önemi anlatıldı.

Yayın Tarihi: 17.12.2025 13:34
Güncelleme Tarihi: 17.12.2025 13:34

Adana Yüreğir Belediyesi kreşlerinde Yerli Malı Haftası etkinlikleri

Adana'da Yüreğir Belediyesi kreşlerinde Yerli Malı Haftası etkinlikleri

12-18 Aralık kapsamında çocuklara yerli üretim bilinci kazandırıldı

Yüreğir Belediyesine bağlı kreşlerde, 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenlendi. Programın amacı, erken yaşta yerli üretimin ve tüketimin önemi hakkında farkındalık oluşturmak ve çocuklara yerli ürünleri tanıtmaktı.

Etkinliklerde minik öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde hazırlanan oyunlar, tanıtımlar ve paylaşımlarla hem eğlendi hem öğrendi. Kreş programlarında çocuklara yerli ürünler örneklerle gösterildi ve yerli malı kullanımının ülke ekonomisine katkısı basit ve anlaşılır bir dille anlatıldı.

Etkinlikler, çocukların günlük tüketim alışkanlıklarına ilişkin bilinç oluşturmayı hedefleyerek, aile ve eğitim ortamlarında yerli ürün tercihinin önemini vurguladı. Uygulamalı etkinlikler sayesinde çocukların somut nesneler aracılığıyla öğrenmesi desteklendi.

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı etkinliklerle ilgili şunları söyledi: "Çocuklarımıza küçük yaşta yerli üretim bilinci kazandırmayı önemsiyoruz. Kreşlerimizde bu anlayışla düzenlediğimiz etkinliklerle geleceğe daha bilinçli nesiller yetiştiriyoruz"

Bu tür programlar, erken yaşta kazandırılan bilinçle uzun vadede yerel üretime yönelik talebi güçlendirmeyi amaçlıyor. Kreşlerde yapılan etkinlikler, çocukların hem bilgi edinmesini hem de toplum bilincine yönelik davranışlar geliştirmesini sağlıyor.

YÜREĞİR BELEDİYESİ KREŞLERİNDE MİNİKLER YERLİ MALI HAFTASI KAPSAMINDA YERLİ ÜRETİMİN VE TÜKETİMİN...

YÜREĞİR BELEDİYESİ KREŞLERİNDE MİNİKLER YERLİ MALI HAFTASI KAPSAMINDA YERLİ ÜRETİMİN VE TÜKETİMİN ÖNEMİ ANLATILDI.

YÜREĞİR BELEDİYESİ KREŞLERİNDE MİNİKLER YERLİ MALI HAFTASI KAPSAMINDA YERLİ ÜRETİMİN VE TÜKETİMİN...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.