Bist 100
10.471,32 0%
DOLAR
32,79 1,53%
EURO
35,16 0,53%
ALTIN
2.447,14 2,86%

Adana lezzetini evinize getirin! Çay yanına hazırlayacağınız biberli ekmek kapış kapış gidecek

Adana mutfağının eşsiz lezzetli biberli ekmeğini evinizde yapmaya hazır olun. Çay yanına enfes lezzetteki biberli ekmekle, Adana mutfağını evinizde yaşatacaksınız. Hazırladığınız anda kapış kapış gidecek Adana usulü biberli ekmek tarifi...

Yayın Tarihi: 17.11.2023 17:23
Güncelleme Tarihi: 17.11.2023 17:23

Adana lezzetini evinize getirin! Çay yanına hazırlayacağınız biberli ekmek kapış kapış gidecek

Bugün Adana mutfağının eşsiz lezzete sahip biberli ekmeğini yapmaya hazır olun. Adana’nın zengin baharatları ve sıcak iklimi ile yoğrulmuş olan bu eşsiz lezzetteki ekmek, çayın yanına çok çok iyi gidecek.

Sadece kültürel ve tarihi zenginlikleri ile değil eşsiz mutfağıyla ünlü olan Adana’nın biberli ekmeğini evinizde yapmaya hazır olun. Çayınızın yanında Adana’dan kopan lezzetli mi lezzetli kıyır kıyır bir biberli ekmek yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre! İşte Adana usulü biberli ekmeğin tarifi ve püf noktaları...

ADANA USULÜ BİBERLİ EKMEK TARİFİ MALZEMELERİ 

  • 1 tane büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde kavrulmuş Susam
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde kekik
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde pulbiber 
  • 300 gr çökerek 
  • 1.50 çay bardağı ölçüsünde zeytinyağı
  • 1-2 adet adet küçük boy sürk peyniri
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde domates salçası 
  • 1 kg ekşi mayalı ekmek hamuru

biberli ekmek

ADANA USULÜ BİBERLİ EKMEK TARİFİ YAPILIŞI

  1. 1 adet soğanınızı minik minik şekilde doğrayın. Üzerlerine kavrulmuş olan susamınızı, pulbiberi, kekiği, sürük peynirini, çökeleği, domates salçasını ve zeytinyağını ekleyerek güzelce harcınızı karıştırın. 
  2. Daha sonrasında hamurunuzu tabak büyüklüğünde açarak malzemeleri üzerine güzelce yayın. 
  3. Ardından üzeri pişene kadar 200°’de pişirin. Eğer fırında değil ocakta yapmak istiyorsanız da tavada 10 dakika boyunca pişirin. İşte Adana usulü biberli ekmekleriniz hazır! Herkese afiyet olsun...