Adana'da Depremde Yıkılan Apartman Davası
Adana'da 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası yıkılan Kubilay Apartmanı ile ilgili müteahhit Murat Helete ve teknik uygulama sorumlusu mühendis Mehmet Gülaç hakkında süren dava devam ediyor.
Duruşmada Neler Oldu?
Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya tutuksuz sanık Mehmet Gülaç ve avukatları katılırken, diğer sanık Murat Helete mahkemeye gelmedi. Sanık Gülaç, apartmanın inşaat sürecindeki sorumluluklarını reddederek, "Teknik uygulama sorumlusuydum, ancak bununla ilgili bir sorumluluğum bulunmamaktadır. Duruşma sürecinde verdiğim ifadelerimi tekrar ediyorum. Hakkımda uygulanan adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep ediyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum." şeklinde savunma yaptı. Savcının Talepleri
Cumhuriyet savcısı, sanıkların mevcut durumlarının devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksiklerin tamamlanması yönünde talepte bulundu.
Mahkeme Kararları
Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına ve bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Adana'da meydana gelen deprem neticesinde yıkılan binalarla ilgili müteahhit Murat Helete, daha önce 16 Şubat 2023 tarihinde tutuklanmıştı. İlk duruşmada ise 2 Ekim 2023'te, tutukluluk süresi ve delillerin toplanmış olması gerekçeleriyle yurt dışına çıkış yasağı ile tahliye edilmişti.