DOLAR
42,54 0%
EURO
49,65 0%
ALTIN
5.768,22 0%
BITCOIN
3.885.356,54 0%

Adana'da Yöresel Güveç Patlıcan Yemeği Tanıtıldı

Adana'da Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında güveç patlıcan yemeği tanıtımı yapıldı. Etkinlikte yerel şefler tarafından yemek gösterimi gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 05.04.2025 18:35
Güncelleme Tarihi: 05.04.2025 18:50

Adana'da Yöresel Güveç Patlıcan Yemeği Tanıtıldı

Adana'da Yöresel Güveç Patlıcan Yemeği Tanıtımı

Adana'da, Türkiye Kültür Yolu Festivali çerçevesinde, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) tarafından yöresel güveç patlıcan yemeği tanıtımı düzenlendi. Etkinlik, kültür ve turizm alanındaki katkıları ödüllendiren bir organizasyon çerçevesinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, yerel şefler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bir restoranda yapılan etkinlikte, Adanalı şefler tarafından güveç patlıcan yemeğinin tarifi ve pişirimi izleyicilere sunuldu.

Gastronomi Potansiyeli

Serttaş, yapmış olduğu konuşmada, Adana'nın gastronomi alanındaki büyük potansiyeline dikkat çekerek, “Adana'nın unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini yeniden restoranlarda işlemeyi hedefliyoruz” dedi. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu konuda destekleyici bir program yürüttüğünü belirtti.

Serttaş, Adana'da tarihsel olarak 300 çeşit yemek bulunduğunu ve şu an sadece 16 restorana “kültür noktası” ve “lezzet noktası” unvanı verildiğini ifade etti. Bu unvanın alınabilmesi için Adana'nın geleneksel yemeklerinin menülere eklenmesi gerektiği vurgulandı.

Misafir Beklentisi

Etkinlikte yer alan ünlü şefler Ramazan Bingöl ve Bedrettin Aydoğdu, eski Adana güvecinin hazırlanışı hakkında gösterim gerçekleştirdi. Bu yıl Adana'ya 1,5 milyon misafirin beklenildiğini belirten Serttaş, bu rakamın üzerine çıkılmasının bekli olduğunu ifade etti.

Festival kapsamındaki etkinlikler, 13 Nisan'a kadar devam edecektir.

Adana'da "Türkiye Kültür Yolu Festivali" kapsamında Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneğince...

Adana'da "Türkiye Kültür Yolu Festivali" kapsamında Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneğince (TÜRES) yöresel güveç patlıcan yemeğinin tanıtımı gerçekleştirildi. Kentteki bir restoranda düzenlenen etkinliğe, TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl (ortada) ve şefler katıldı.

Adana'da "Türkiye Kültür Yolu Festivali" kapsamında Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneğince...

Adana'da "Türkiye Kültür Yolu Festivali" kapsamında Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneğince (TÜRES) yöresel güveç patlıcan yemeğinin tanıtımı gerçekleştirildi. Kentteki bir restoranda düzenlenen etkinliğe, TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl (ortada) ve şefler katıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı