Adana'da Uyuşturucu Satışı İddiası
Adana'nın Yüreğir ilçesinde, caddede uyuşturucu satış yaparken yakalanan iki sanık hakkında, 20 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Olay, 5 Haziran tarihinde gerçekleşti.
Soruşturma Tamamlandı
Savcılık, M.A. ve A.Ş. hakkında yürütülen soruşturmayı tamamlayarak, iddianameyi Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. İddianamede, sanıkların gizledikleri sentetik uyuşturucuyla birlikte yakalandıkları bildirildi.
Uyuşturucu Ticaretine Geçit Yok
Polis ekipleri, sanıkların Çukurova Caddesi'nde otomobille yanlarına gelen müşterilere uyuşturucu sattıkları sırada harekete geçti. Yapılan üst aramasında, sanıkların üzerinde uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen para ile evlerinde hassas terazi ve uyuşturucu paketleme malzemeleri ele geçirildi.
Ceza Talepleri
İddianamede, sanıkların uyuşturucuyu ticari amaçla bulundurduğu ve kimliklerinin deşifre olmaması için kod isimler kullandığı belirtildi. M.A. ve A.Ş. hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan 10 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.