Adana’da şiddetli yağış kent yaşamını olumsuz etkiledi
Meteoroloji uyarısının ardından sağanak, hortum ve su baskınları görüldü
Adana’da etkili olan sağanak boyunca kent genelinde metrekareye 72 kilogramdan fazla yağış kaydedildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) uyarısının ardından başlayan yağış, özellikle bir dizi merkezi ilçede günlük yaşamı aksattı.
Merkez Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi’nde hortum oluştu; hortum anı cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Olayın doğrudan etkisi ve hortumun yol açtığı hasar kayıtlarına ilişkin resmi ayrıntılar henüz paylaşılmadı.
Merkez Seyhan ve Çukurova ilçelerinde birçok yolda araçlar mahsur kaldı. Kent genelinde ev ve iş yerlerini su basması nedeniyle vatandaşlar maddi zarar ve ulaşım sorunlarıyla karşılaştı.
Yağışın etkisini sürdürdüğü kentte yetkililerce yapılan uyarılar ve alınan önlemler önem taşıyor. Yoğun yağış anlarında vatandaşların güvenliği için MGM uyarılarına kulak verilmesi ve gerekli tedbirlerin uygulanması gerektiği göz önünde bulundurulmalı.
ADANA’DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ SONUCU METREKAREYE 72 KİLOGRAMDAN FAZLA YAĞIŞ DÜŞTÜ. HORTUM OLUŞAN KENTTE, ARAÇLAR YOLLARDA MAHSUR KALDI, EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI.